«Οσο βαδίζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές, τόσο πολύ η κυβερνητική προπαγάνδα θα μας παίρνει τα αυτιά, με το ενδιαφέρον της, για την κοινωνική προστασία, για τα "καινοτόμα προγράμματα", την προώθηση της απασχόλησης και προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες, την επέκταση προγραμμάτων (όπως το "βοήθεια στο σπίτι"), αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας κ.ά.».
Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και τονίζει: «Την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του ενιαίου συστήματος πρόνοιας, ως ξέχωρου τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με διάλυση ή το μαράζωμα των δημόσιων δομών της πρόνοιας, όσες υπάρχουν ακόμη. Ετσι προωθείται η εμπορευματικοποίηση, η ανταποδοτικότητα, ώστε να σπρώξει τις προνοιακές οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους στις πλάτες της εργατικής τάξης ή να αφεθούν στις φιλάνθρωπες κυρίες, τα κλαμπ και την πρόνοια της Εκκλησίας. Απόδειξη, για το 2003, ο κρατικός προϋπολογισμός μειώνει τα κονδύλια που αφορούν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους σε απόλυτους αριθμούς κατά 12,5%».
«Σήμερα πέρα από τις όποιες κυβερνητικές φανφάρες προεκλογικής κατανάλωσης, με τα μεγάλα λόγια και την επίδειξη ενός ανύπαρκτου έργου, η μοίρα των ανέργων, των χρονίως πασχόντων των αναπήρων, των παιδιών με ειδικές ανάγκες, των ηλικιωμένων εξακολουθεί να γράφεται στους σύγχρονος καιάδες της ανέχειας, της εγκατάλειψης και του κοινωνικού αποκλεισμού» υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ και στο ερώτημα «τι μπορούμε να κάνουμε;» απαντά: «Δε θέλουμε να έχουμε αυταπάτες, με την κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ασπάζονται, τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, όχι μόνο δεν μπορούμε να περιμένουμε σε θετικές εξελίξεις, αλλά ίσα - ίσα μετά τις επερχόμενες βουλευτικές, περιμένουμε τα χειρότερα. Χρειάζεται σήμερα οι ίδιοι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της κοινωνικής πρόνοιας σαν προσωπική υπόθεση, για τα εργασιακά, τα μισθολογικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αγωνιζόμαστε για κοινωνική πρόνοια και προστασία, δημόσια δωρεάν καθολική. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Πρόνοιας».