Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων στον Γράμμο, 17 και 18 Αυγούστου

Περιλαμβάνει εκδήλωση στο Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας και ιστορικό περίπατο

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, αύριο Σάββατο 17 Αυγούστου στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και θα συνεχιστούν την Κυριακή με ιστορικό περίπατο στα μονοπάτια των μαχητών του ΔΣΕ στον Γράμμο. Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το Μουσείο στις 10 π.μ. με προγραμματισμένη επιστροφή στις 3 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις αναφέρουν: «Το ΚΚΕ τιμά τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ. Τη συμβολή και τη θυσία των χωριών του Γράμμου και του Σμόλικα στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας». Τονίζουν πως «σήμερα, όπως και τότε, είναι μονόδρομος η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την αστική τάξη και το κεφάλαιο».

Προσθέτουν ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και την ολοκλήρωση του Μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο. Για να γίνει ένας ακόμα πιο ολοκληρωμένος χώρος γνώσης και τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

(...) Το ΚΚΕ, και τότε και τώρα, στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία του, έχει υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Σήμερα γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αντεπίθεση για να βγει ο λαός νικητής. Παλεύουμε να γίνουμε πιο ικανοί και αποτελεσματικοί ως επαναστατική πρωτοπορία. Για να δυναμώσει η γραμμή της ρήξης και ανατροπής με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Να ανοίξουμε δρόμο για την ουσιαστική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ