Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ για τον νέο διοικητή του ΕΦΚΑ

O προτεινόμενος από τον υπουργό Εργασίας για διορισμό στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης θα υπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, κατά τη συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από το βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στην αντικατάσταση των δημόσιων συστημάτων Ασφάλισης από ιδιωτικά, όπως πρόβαλε η κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Κοινωνική Ασφάλιση, που θα πάει στο 4,8% του ΑΕΠ, που σημαίνει ότι αυτή - έχει ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη.

Στηλίτευσε το γεγονός της καθυστέρησης των συντάξεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην επαρχία.

Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί, υπογραμμίζοντας πως «έχετε δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών» καθώς δεν ασφαλίζουν, δεν πληρώνουν και αντιμετωπίζουν την πρακτική άσκηση με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο νέος στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org