Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διεκδικεί τη λαϊκή ψήφο για να τη στρέψει εναντίον του λαού

«Να μου δώσετε τη δύναμη (...) να κυβερνήσω αποτελεσματικά με ένα τολμηρό αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο», ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση πάνω σε ένα σχέδιο καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, στο δρόμο που του άνοιξε ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μίλησα με τους πολίτες για να γίνουν συμμέτοχοι στο πρόγραμμά μας», πρόσθεσε, δείχνοντας πώς θα ερμηνεύσει και θα αξιοποιήσει τη λαϊκή ψήφο για την εφαρμογή σειράς αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία εμφανίζει σήμερα ως φιλολαϊκά.

Στο πλαίσιο αυτό έταξε και χτες αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να φτάσει σε τρία χρόνια το ...ιλιγγιώδες ποσό των 730 ευρώ, κάτω και από αυτό που ήταν το 2011 και με βάση τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, και βέβαια πάντα με την προϋπόθεση της αύξησης του ΑΕΠ, η οποία βασίζεται ακριβώς στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Παράλληλα είπε πως εγγυάται δήθεν το ύψος των άθλιων συντάξεων και των επιδομάτων, αλλά... μόνο για τώρα. Αλλωστε, μιλώντας το πρωί στον «Real FM», διαφήμισε ξανά το «Ασφαλιστικό τριών πυλώνων με μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», για το οποίο άνοιξαν το δρόμο όλες οι προηγούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές και ο νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε ότι «ειδικά οι νέοι ασφαλισμένοι για την επικουρική τους σύνταξη θέλουν και πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στη διαχείριση των δικών τους εισφορών». Ξεκαθάρισε ότι ετοιμάζει «μεταβατικές διατάξεις» για να διαχειριστεί το «πρόβλημα» που «αντιμετώπισαν όλα τα ασφαλιστικά συστήματα, τα οποία πέρασαν από ένα σύστημα αναδιανεμητικό σε ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό».

Παραπέρα, χτες το βράδυ στο Θησείο μίλησε για «σταδιακές» καταργήσεις φόρων, τελών και εισφορών που βαραίνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα οποία στο μεταξύ θα συνεχίσουν να τα καταβάλλουν κανονικότατα, ενώ αντίθετα εμφανίστηκε γαλαντόμος προς το κεφάλαιο, στο οποίο δεσμεύτηκε ξανά για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28 στο 20% και του φόρου στα μερίσματα από το 10 στο 5%.

Οπως επίσης και ότι θα αντιμετωπίσει το «πρόβλημα των κόκκινων δανείων με θάρρος και τόλμη», σκιαγραφώντας βασικά τον επικείμενο νέο γύρων εκβιασμών και πλειστηριασμών σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.

Σημειωτέον, ως εχέγγυο τάχα «φιλεργατικότητας», με βάση όσα είπε και χτες, παρουσίασε πως τάχα θα ...τρίξει τα δόντια στους μεγαλοκαρχαρίες, με επιχειρήματα τύπου ότι «θα σας μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, θα βοηθήσουμε τη ρευστότητά σας, αλλά έχετε και εσείς υποχρεώσεις, θα πληρώνετε τους φόρους σας, θα σέβεστε το περιβάλλον και θα στηρίζετε τον κόσμο εργασίας». Θα τους πει, δηλαδή, ότι πρέπει να εφαρμόζουν την έτσι κι αλλιώς προσαρμοσμένη πλήρως στα μέτρα τους νομοθεσία, για να συνεχίσουν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.

Τέλος, μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του το αφιέρωσε στην ένταση της αστυνομοκρατίας και καταστολής που ετοιμάζει, όπως και στο αγριότερο ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, σε συνεργασία με την ΕΕ και στα βήματα των κατάπτυστων συμφωνιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org