Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μίλησε στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ατσαλένιου, μία εργατοσυνοικία με ξεχωριστή σημασία για το ΚΚΕ, καθώς συνδέεται άρρηκτα με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στο Ηράκλειο. Είναι μια συνοικία που έχει δώσει εκατοντάδες μέλη και στελέχη του Κόμματος που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους κατά την ΕΑΜική Αντίσταση, κατά την εποποιία του ΔΣΕ αλλά και στους μετέπειτα εργατικούς και λαϊκούς αγώνες έως και τις μέρες μας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος.

Στην κεντρική ομιλία ο Μ. Παπαδόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ στις 7 Ιούλη. Είμαστε στο Ηράκλειο, όπου ο λαός ξέρει να δίνει μάχες, και είμαστε βέβαιοι ότι θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Δεν θα αφήσουμε αυτούς που τσάκισαν το λαό με τα τρία μνημόνια, δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνουν τώρα τους προστάτες των πολλών, τους φίλους των εργαζομένων.

Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη μέρα η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, είτε η ΝΔ διασφαλίσει την αυτοδυναμία είτε όχι.


Στην κάλπη θα αναμετρηθούν ξανά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ψευτοαριστεροί, που υπέγραψαν μαζί τα μνημόνια, με το Κόμμα της εργατικής τάξης, το Κόμμα του λαού, το ΚΚΕ. (...)

Μ' αυτό το πραγματικό διακύβευμα απευθυνόμαστε στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, που βασανίζονται καθημερινά από τα προβλήματα και ψήφισαν χωρίς ενθουσιασμό αυτό που θεωρούσαν "μικρότερο κακό" στις ευρωεκλογές. (...)

Το ΚΚΕ είναι αποδεδειγμένα η σταθερή, μαχητική δύναμη που αντέχει στις πιέσεις και αποτελεί την πραγματική αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα προβάλλει αγωνιστικά τις προτάσεις για τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σ' όλους τους ανέργους, για την αύξηση του αφορολόγητου, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, για κάθε οξυμένο λαϊκό πρόβλημα.

(...) Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, που πρωταγωνιστεί καθημερινά για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα και να μπουν εμπόδια, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στη Βουλή που θα αντιπαλεύουν και θα αποκαλύπτουν τα αντιλαϊκά σχέδια, να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων.

Γι' αυτό, με όλη τη δύναμη της φωνής μας σας καλούμε όλους και όλες να αγωνιστούμε μαζί, να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, να οργανωθεί η αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, γιατί η "Ελλάδα των πολλών" είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org