Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΛΑΡΙΣΑ
Στήριξη στο ΚΚΕ από καθηγητές σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ υπογράφουν καθηγητές από σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στη Λάρισα, όπου σημειώνονται οι επιπτώσεις στα πανεπιστήμια από την πολιτική που ακολούθησε η σημερινή σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα το κείμενο υπογράφουν οι Γιώργος Καρπέτας ΕΔΙΠ (Τμήμα Ιατρικής), Μαρία Ιωάννου ΔΕΠ (Τμήμα Ιατρικής), Γιάννης Μακαντάσης ΕΤΕΠ (Τμήμα Ιατρικής), Κώστας Κάππας ΔΕΠ (Τμήμα Ιατρικής) και Λαμπρινή Κοντοπούλου ΕΤΕΠ (Γενικό Τμήμα).

Οπως αναφέρουν: Η κυβέρνηση «ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, προχώρησε σε σειρά νομοθετικών μέτρων που στόχο έχουν την καλύτερη προσαρμογή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα κελεύσματα των επιχειρήσεων. Με τις "πανεπιστημιοποιήσεις" έκλεισαν, συγχωνεύθηκαν, μετονομάστηκαν Τμήματα και Ιδρύματα, με άξονα τις προτεραιότητες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αγνοώντας τόσο τις ανάγκες της κάθε επιστήμης όσο και την κοινωνική συμβολή της επιστημονικής προόδου στη βελτίωση του επιπέδου λαϊκής ευημερίας, προκρίνοντας το κριτήριο του κέρδους».

Στο κείμενο αναφέρονται οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης σε φοιτητές και εργαζόμενους, η «κοινή συνισταμένη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ» στην απαξίωση του άρθρου 16, η λειτουργία των πανεπιστημίων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια κ.λπ.

Και τονίζεται: «Στις αγωνίες μας και τους αγώνες μας έχουμε βρει μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που όχι απλά αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, αλλά ταυτόχρονα παλεύει για μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις πτυχίων και αποφοίτων, με ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο, με πλήρη πρόσβαση στο αντίστοιχο επάγγελμα.

Με αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μας μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμησή μας στο ΚΚΕ. Στηρίζουμε το ΚΚΕ και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org