Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟΖΑΝΗ
«Ολοι στη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι»

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη. Με το σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ» δόθηκε το σάλπισμα ώστε τις μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή, τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος να ριχτούν με αυταπάρνηση στη μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης Σοφία Αδαμίδου, Κώστας Αντάρας και Χαρά Λαμπαδά.

Στο τέλος της συγκέντρωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ΠΕ Κοζάνης, στο οποίο επίσης συμμετέχουν οι: Κουδούνας Γιώργος, Κουζιάκη Τίνα, Ταταρίδης Πέτρος και Τσίγκα Εφη.

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης κάλεσε το λαό της Κοζάνης να ενισχύσει το ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να φτάσει παντού το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιούλη:

«Από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του, σε αυτές τις εκλογές, δεν κρίνεται ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος ή η μεταξύ τους ψαλίδα. Η ΝΔ έχει τις ίδιες αντιλαϊκές στρατηγικές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το κεφάλαιο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, όπως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.


Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται: Το πόσο ισχυρός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα, πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική. Για να μπλοκάρει ο λαός τα αντιλαϊκά μέτρα, να αντιπαλέψει την κυβέρνηση όποια μορφή και αν έχει. Να χαράξουμε μια νικηφόρα πορεία για την ευημερία του λαού, να εκπληρωθούν ιδανικά - αξίες, για να μπουν οι βάσεις για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

Σχολιάζοντας τη σύμπλευση των αστικών κομμάτων γύρω από την καπιταλιστική ανάπτυξη, είπε ότι όλοι τους συμφωνούν στη στήριξη των επενδύσεων, στα κίνητρα προς το κεφάλαιο, κάτι που αποδεικνύεται και στην Κοζάνη. Ομως «το τι συνέβη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με την εφαρμογή της πολιτικής "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το τι θα συμβεί με το σχέδιο της περιβόητης "δίκαιης μετάβασης" στη μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα για να διαλυθούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προώθησαν σταθερά την κατεύθυνση της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς ταλαντεύσεις την τελευταία εικοσαετία.

(...) Είδαμε τι ήρθε. Οπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ωφελημένοι βγήκαν μόνο μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι που βρήκαν διέξοδο για κερδοφόρες επιχειρήσεις. Σ' αυτούς τους ομίλους η ΔΕΗ πουλά σήμερα φτηνά τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή και αυτοί στη συνέχεια το πωλούν πανάκριβα».

Ακόμα, πρόσθεσε πως η πείρα του λαού της Κοζάνης από τον κλάδο της γούνας επιβεβαιώνει στην πράξη τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, καθώς η κρίση που βιώνει ο κλάδος ως συνέπεια της προηγηθείσης καπιταλιστικής κρίσης και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών έχει οδηγήσει τους γουνεργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους γουνοποιούς να πληρώνουν για μια ακόμα φορά ασήκωτα βάρη, τονίζοντας πως «η σημερινή κατάσταση μπορεί να αναστραφεί μόνο έξω από την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org