Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στη Ρωσία για ευρωατλαντικές «γέφυρες»

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Αποτυπώνοντας το ευρωατλαντικό πλαίσιο όπου πατά η κυβέρνηση, επιχειρώντας εκεί ρόλο διαύλου με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, δήλωνε κατόπιν πως «είναι πάντοτε το πολιτικό μας σπίτι η ΕΕ, επιδιώκουμε όμως να παίξουμε ένα ρόλο γέφυρας ανάμεσα σε αυτήν και στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλωστε, οποιοδήποτε σύστημα περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν εντάσσει σε αυτό τη Ρωσία, δεν μπορεί να έχει προοπτικές επιτυχίας και σταθερότητας».

Ως προς την ατζέντα, είπε ότι συζήτησαν «διμερή και περιφερειακά θέματα, την κατάσταση στην περιοχή μας και τις δυνατότητες συνεργασίας στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο», ενώ εστιάζοντας στο πώς μπορούν να διευρυνθούν οι διμερείς μπίζνες, παρέπεμψε στη «Μεικτή διυπουργική Επιτροπή που συνήλθε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Συζήτησε το πώς θα μπορούμε να έχουμε κοινές επιχειρήσεις - ελληνικές και ρωσικές - σε τομείς στους οποίους εμείς έχουμε ενδιαφέρον να προωθήσουμε τα προϊόντα μας» και θύμισε ότι η κυβέρνηση «ήταν η πρώτη που υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρασιατική Οικονομική Ενωση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org