Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Περί πολιτικού ήθους των ΣΥΡΙΖΑίων στην Ικαρία...

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3/6 τα εγκαίνια του Υβριδικού Ενεργειακού Εργου στην Ικαρία. Εργο το οποίο, συνδυάζοντας αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια συνολικής ισχύος 6,8 MW, βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική λειτουργία και αναμένεται να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, που το καλοκαίρι δεν ξεπερνούν τα 9 MW.

H διοίκηση της ΔΕΗ, που ήταν υπεύθυνη - ως κύριος του έργου άλλωστε - για την τελετή των εγκαινίων, φρόντισε να προσκαλέσει εκπροσώπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Καφαντάρη - Σεβαστάκης), της ΝΔ (Αθανασίου), αλλά και αρκετούς παρατρεχάμενους ΣΥΡΙΖΑίους, οι οποίοι δεν αμέλησαν να γιουχάρουν την παρέμβαση του απερχόμενου δημάρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου.

Δεν φτάνει που από κοινού με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το μνημόνιο 3, δεν φτάνει που συγκρότησαν ένα αντιΚΚΕ μέτωπο και υπερψήφισαν με τα μπούνια τον Νεοδημοκράτη Ν. Καλαμπόγια στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της Ικαρίας, ας δούμε όμως με στοιχεία γιατί τον γιούχαραν:

  • Γιατί αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του πρώην δήμου Ραχών αλλά και της ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή, για την έναρξη και τη συνέχιση των έργων, μιας και είχαν παγώσει για τουλάχιστον μια 3ετία λόγω υποχρηματοδότησης από τη ΔΕΗ.
  • Γιατί αναφέρθηκε στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ολοκλήρωση του απαραίτητου δρόμου Γεμέλια - Προεσπέρα - Κάτω Προεσπέρα πριν την έλευση του χειμώνα.
  • Γιατί ανέδειξε το γεγονός ότι η εγκατάσταση των 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Ικαρίας από τον όμιλο Μυτιλιναίου βρίσκει αντίθετη την κοινωνία του νησιού, τονίζοντας ότι το Υβριδικό καλύπτει τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες.
  • Γιατί απαίτησε δραστική μείωση της kwh για όλα τα νοικοκυριά και τις υπηρεσίες της Ικαρίας, καθώς επίσης καμία διακοπή ρεύματος σε συνανθρώπους μας που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους. Τόνισε ότι τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή που δεκάδες σπίτια στην Ικαρία απειλούνται με διακοπή ρεύματος λόγω χρεών στη ΔΕΗ ακόμα και λίγων ευρώ.
  • Γιατί ζήτησε πρόσληψη και μονιμοποίηση του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού σε όλες τις δομές Ενέργειας στην Ικαρία (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Υβριδικό).
  • Γιατί, αφού από τη λειτουργία του Υβριδικού θα υπάρχει εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό του πετρελαίου, ζήτησε και την κατάργηση όλων των ληστρικών χαρατσιών που είναι ενταγμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την εκτίναξη του συνολικού λογαριασμού.

Στις 7 του Ιούλη ο ικαριακός λαός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «γιουχάρει» τις αντιλαϊκές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, των δορυφόρων και των κολαούζων τους, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να «γιουχάρει» αυτούς που «εγκαινιάζουν» ημιτελή έργα, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Α.

Ενοχλήθηκαν...

Τους χάλασε η «σούπα», ενοχλήθηκαν και... επιστράτευσαν Πολάκη, με τις γνωστές χυδαιότητές του!

Εναν ακόμα κλασικό ψευτοκαβγά πήγαν να στήσουν σε τηλεοπτική εκπομπή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτή τη φορά για την Υγεία (βλ. και το σχετικό σχόλιο στη σελ. 2), ωστόσο η παρέμβαση του Ηλία Σιώρα, στελέχους του ΚΚΕ και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού», ανέδειξε ότι η άθλια πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς και υγειονομικοί, με τα νοσοκομεία και όλες τις δομές δημόσιας Υγείας όλο και πιο βαθιά «στο κόκκινο», είναι αποτέλεσμα της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής που συνέχισε και βάθυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς από το σημείο που την έφτασαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και κάπου εκεί... ξαμολήθηκε ξανά στο διαδίκτυο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, σε μια αήθη επίθεση, να φωνάζει... «ντροπή σου!» στον κομμουνιστή συνδικαλιστή, να κάνει λόγο για «ηθελημένα ψεύδη» και με μπόλικο θράσος να αναπαράγει αθλιότητες ότι τάχα ο Ηλ. Σιώρας και το ΚΚΕ... «ξεπλένουν τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»!

Για να τελειώνει το «καλαμπούρι» της κυβέρνησης και του Πολάκη τους: Αυτός που «ξέπλυνε» και ξεπέρασε τις μνημονιακές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζοντας το έδαφος και για τα επόμενα χτυπήματα, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τις εφάρμοσε μέχρι κεραίας και τις πήγε πολλά βήματα παραπέρα, για να υπηρετήσει τους στόχους του κεφαλαίου, τσακίζοντας τις ανάγκες των υγειονομικών και όλου του λαού.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου, της υποχρηματοδότησης, της γενίκευσης της «ευελιξίας», δεν μπορεί να κουκουλωθεί με χυδαιότητες και λάσπη!

Απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αθλιότητες που τη συνοδεύουν μπορεί να δώσει μόνο η άνοδος της πάλης των εργαζομένων και του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ που δίνει όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org