Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούνη 2019 - αριθ. φύλλου: 13266

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Fast track ρυθμίσεις σε βάρος δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών

  • Ομοβροντία κι άλλων νομοσχεδίων την τελευταία στιγμή
  • Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και το αντιδραστικό περιεχόμενό τους

ΣΕΛ.  3,    5

ΚΚΕ ισχυρό απένταντι στο αντιλαϊκό «μενού» της επόμενης μέρας

Για ματωμένο υπερπλεόνασμα και το 2019 διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

  • Προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, πλειστηριασμούς ακινήτων και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να θωρακιστεί η «δημοσιονομική κατάσταση» της χώρας, προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε χτες, την ώρα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο ικανός διαχειριστής. Σ' αυτό το πλαίσιο, η έκθεση βαφτίζει «παροχές» ακόμα και τα ελάχιστα ψίχουλα που μοίρασε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα.
  • Η έκθεση προαναγγέλλει νέο αντιλαϊκό πακέτο 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2019 - 2020, αποτιμώντας τα λεγόμενα δημοσιονομικά κενά των επόμενων κρατικών προϋπολογισμών. Η αντιλαϊκή σκυτάλη για την «εξειδίκευση» αυτών των μέτρων θα περάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης και βέβαια στο προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

ΣΕΛ.  4   -   5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κρίσιμο ερώτημα

Δεν υπάρχει προεκλογική παρέμβαση της ΝΔ που να μην προδίδει την ανυπομονησία της να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να πάει «σεμνά και ταπεινά» ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση σε βάρος του λαού. Ανυπομονεί δηλαδή να συνεχίσει την «καλή δουλειά» που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Δεν έχει μάλιστα κανένα πρόβλημα να διαφημίζει ανοιχτά τους σχεδιασμούς της, που είναι εξίσου αντιλαϊκοί, αξιοποιώντας το ρεύμα συντηρητικοποίησης που τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του διασύροντας στα μάτια του λαού τις αξίες της «προόδου» και της «αριστεράς».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται ανερυθρίαστα και φανατικά το αντιλαϊκό του έργο, με ολίγον από «αυτοκριτική», για να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους και απογοητευμένους από τη διάψευση «ελπίδων» και «προσδοκιών».

Δηλαδή, κανονικό σκηνικό παγίδας για το λαό.

Αυτό ήταν το πνεύμα και της συνέντευξης του πρωθυπουργού προχτές στην ΕΡΤ.

Πέρα από την επίκληση του «μπαμπούλα» της «δεξιάς» και του ΔΝΤ, ο Τσίπρας υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική του.

Κυρίως διαβεβαίωσε ότι με τις αναγκαίες «προσαρμογές», συνεχίζει με σταθερή προσήλωση να υπηρετεί το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο του κεφαλαίου, μαζί με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και άλλους, παρά τις διαφορές τους στο πώς θα ξεζουμίζουν το λαό.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναγνώρισε μάλιστα ότι τα «σπουδαία» για το κεφάλαιο απαιτούν συναινέσεις, αφήνοντας για το μέλλον ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τη δεξιά «κάτω από ακραίες συνθήκες», όπως είπε.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της «επόμενης μέρας» των εκλογών.

Το κρίσιμο ερώτημα που μπαίνει επομένως για το λαό είναι αν η επόμενη μέρα θα τον βρει να έχει «ξοδέψει» την ψήφο του, στηρίζοντας κόμματα που μοιράζονται κοινό αντιλαϊκό σχέδιο, παρά τις όποιες διαφορές τους.

Αν θα έχει δώσει δύναμη στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση και σε κόμματα που από οποιαδήποτε θέση θα στηρίξουν τα μνημόνια διαρκείας.

Η αν θα κάνει διαφορετική επιλογή.

Αν θα στηρίξει και με την ψήφο του το ΚΚΕ, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του και αποτελεί δοκιμασμένη δύναμη στην οργάνωση της λαϊκής αντιπολίτευσης και αντεπίθεσης, στη Βουλή, στο εργατικό κίνημα, στους λαϊκούς αγώνες, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, που την επόμενη μέρα θα καταθέσει κάθε ψήφο εργαζόμενου, επαγγελματία, αγρότη και νεολαίου στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ, που διαθέτει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, που φωτίζει την πραγματική διέξοδο για το λαό, τον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής ανατροπής.


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΗ
Πιάνουμε το νήμα οργανώνοντας πλατύ άνοιγμα για ισχυρό ΚΚΕ

Αξιοποιώντας τη δουλειά που προηγήθηκε στις εκλογές του Μάη πυκνώνουν καθημερινά οι συσκέψεις από ΚΟ του ΚΚΕ, με φίλους και μέλη του Κόμματος, για τη συμπόρευση όλων στον αγώνα για να δυναμώσουν το ΚΚΕ, η λαϊκή διεκδίκηση και αντεπίθεση την επόμενη μέρα.


ΣΕΛ.  7


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχέδια

Συζήτηση με Αμερικανούς αξιωματούχους για τα επόμενα «πρακτικά βήματα» στη ΝΑ Μεσόγειο


ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Εδωσαν μια ακόμα μάχη για ΣΣΕ και μέσα προστασίας

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Μείγμα εκβιαστικών διλημμάτων και ψεύτικης αυτοκριτικής

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  6
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Για το διορισμό διοίκησης χωρίς τους επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας

ΣΕΛ.  10


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org