Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί πολιτικού ήθους των ΣΥΡΙΖΑίων στην Ικαρία...

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3/6 τα εγκαίνια του Υβριδικού Ενεργειακού Εργου στην Ικαρία. Εργο το οποίο, συνδυάζοντας αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια συνολικής ισχύος 6,8 MW, βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική λειτουργία και αναμένεται να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, που το καλοκαίρι δεν ξεπερνούν τα 9 MW.

H διοίκηση της ΔΕΗ, που ήταν υπεύθυνη - ως κύριος του έργου άλλωστε - για την τελετή των εγκαινίων, φρόντισε να προσκαλέσει εκπροσώπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Καφαντάρη - Σεβαστάκης), της ΝΔ (Αθανασίου), αλλά και αρκετούς παρατρεχάμενους ΣΥΡΙΖΑίους, οι οποίοι δεν αμέλησαν να γιουχάρουν την παρέμβαση του απερχόμενου δημάρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου.

Δεν φτάνει που από κοινού με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το μνημόνιο 3, δεν φτάνει που συγκρότησαν ένα αντιΚΚΕ μέτωπο και υπερψήφισαν με τα μπούνια τον Νεοδημοκράτη Ν. Καλαμπόγια στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της Ικαρίας, ας δούμε όμως με στοιχεία γιατί τον γιούχαραν:

  • Γιατί αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του πρώην δήμου Ραχών αλλά και της ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή, για την έναρξη και τη συνέχιση των έργων, μιας και είχαν παγώσει για τουλάχιστον μια 3ετία λόγω υποχρηματοδότησης από τη ΔΕΗ.
  • Γιατί αναφέρθηκε στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ολοκλήρωση του απαραίτητου δρόμου Γεμέλια - Προεσπέρα - Κάτω Προεσπέρα πριν την έλευση του χειμώνα.
  • Γιατί ανέδειξε το γεγονός ότι η εγκατάσταση των 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Ικαρίας από τον όμιλο Μυτιλιναίου βρίσκει αντίθετη την κοινωνία του νησιού, τονίζοντας ότι το Υβριδικό καλύπτει τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες.
  • Γιατί απαίτησε δραστική μείωση της kwh για όλα τα νοικοκυριά και τις υπηρεσίες της Ικαρίας, καθώς επίσης καμία διακοπή ρεύματος σε συνανθρώπους μας που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους. Τόνισε ότι τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή που δεκάδες σπίτια στην Ικαρία απειλούνται με διακοπή ρεύματος λόγω χρεών στη ΔΕΗ ακόμα και λίγων ευρώ.
  • Γιατί ζήτησε πρόσληψη και μονιμοποίηση του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού σε όλες τις δομές Ενέργειας στην Ικαρία (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Υβριδικό).
  • Γιατί, αφού από τη λειτουργία του Υβριδικού θα υπάρχει εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό του πετρελαίου, ζήτησε και την κατάργηση όλων των ληστρικών χαρατσιών που είναι ενταγμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την εκτίναξη του συνολικού λογαριασμού.

Στις 7 του Ιούλη ο ικαριακός λαός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «γιουχάρει» τις αντιλαϊκές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, των δορυφόρων και των κολαούζων τους, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να «γιουχάρει» αυτούς που «εγκαινιάζουν» ημιτελή έργα, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Α.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org