Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υπόσχεται νέα μείωση φόρου στις επιχειρήσεις και τα μερίσματα

Δραστική μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στους μετόχους προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το πρωί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να υπερθεματίσει έναντι της μείωσης της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων και των μερισμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, δεσμευόμενος να συνεχίσει τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο από εκεί που σταματάει η σημερινή κυβέρνηση έκανε λόγο για «μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας, μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Αλλά και μια σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου». Ανέφερε, ακόμα, ότι σε βάθος τετραετίας οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι «στο 22% και στο 11%» και «συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%». Αναφέρθηκε επίσης σε ένα «σχέδιο τολμηρό, όπου θα "ανταλλάσσουμε" συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων», προετοιμάζοντας για νέα «πακέτα» τα κατασκευαστικά μονοπώλια.

Στο γενικό πλαίσιο, ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ μπορεί να «τρέξει» την καπιταλιστική ανάπτυξη καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η οικονομία δεν πάει πουθενά με ρυθμούς ανάπτυξης του 2%. Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης του 3% - 4%, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη. Και αυτή η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από την κατανάλωση. Θα έρθει μέσα από επενδύσεις».

Αναφερόμενος, τέλος, στην έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι υπάρχει ολιγωρία στις «μεταρρυθμίσεις» και με ...πίκρα πρόσθεσε ότι «με μεγάλη καθυστέρηση γίνεται αυτή η επισήμανση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αργότερα χτες το μεσημέρι, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους περιφερειάρχες, ανακοινώνοντάς τους την πρόθεσή του να θεσπίσει «Συμβούλιο των Περιφερειαρχών», όπου θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες και ο πρωθυπουργός, θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Περιφερειακής Διοίκησης και του κεντρικού κράτους. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για τον «αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και τη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής», προφανώς για να υπηρετηθεί από κάθε μετερίζι η διευκόλυνση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ξεχωρίζοντας τις μπίζνες γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επέμεινε, ακόμα, να υπάρξει «ανακατανομή αρμοδιοτήτων, με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας», στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης υπηρεσιών και τη διασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες υποσχέσεις για δωράκια στους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού(2021-06-24 00:00:00.0)
Νέα σοδειά φοροελαφρύνσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους(2019-08-23 00:00:00.0)
Ταγμένος «ιεραπόστολος» του κεφαλαίου(2018-04-25 00:00:00.0)
Τους άνοιξε την όρεξη το φορολογικό νομοσχέδιο(2011-01-29 00:00:00.0)
Ελλάς - Γαλλία - φορολογία!(1997-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ