Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλευρικά διόδια και περαστικά μας...

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται η κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή 2 μετωπικών και 43 πλευρικών σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ιδιωτικοποίηση και του τελευταίου αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει περάσει ακόμη σε χέρια ιδιωτών. Το τελικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία Οδό βρίσκεται στη φάση της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το ζητούμενο να είναι πάντοτε η διασφάλιση της κερδοφορίας του ιδιωτικού ομίλου που θα αναλάβει τη διαχείρισή του τα επόμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βιάζεται να εμφανιστεί «συνεπής» στις υποχρεώσεις της προς τους ομίλους κι έτσι ξεκίνησε, με τη διαδικασία του επείγοντος, την κατασκευή πλευρικών διοδίων στην περιοχή της Καβάλας και συγκεκριμένα στην Νέα Καρβάλη, στην Ελευθερούπολη - Εξοχή και τη Γαληψό.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ακόμα και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να "τρέχει" την ικανοποίηση ζητούμενων του κεφαλαίου». Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δεν πρόφτασαν τα κανάλια να σβήσουν ακόμα τις κασέτες από τις δηλώσεις τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ διαλαλούσαν ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν πλευρικά διόδια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, "κλείνοντας" εκκρεμότητες για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές, κατασκευάζει τα "δίκαια" πλευρικά διόδια στην περιοχή μας.

Τι κι αν όλο το προηγούμενο διάστημα μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων δήλωναν με κάθε ευκαιρία (Σπίρτζης) ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν πλευρικά διόδια, γιατί είχαν δρομολογήσει τα αναλογικά.

Βρήκε την ευκαιρία και η ΝΔ να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν είναι και αυτή υπέρμαχη των κάθε είδους διοδίων. `Η λες και αν γίνει αυτή κυβέρνηση θα τα καταργήσει!

Καμία αυταπάτη, κανέναν εφησυχασμό δεν πρέπει να επιδείξουν οι εργαζόμενοι για το ποιος θα πληρώνει τη νύφη, είτε με τα μετωπικά, είτε με τα αναλογικά και φυσικά και με τα πλευρικά».

Καταλήγοντας η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ερώτημα που προκύπτει μπροστά και στις εκλογές είναι με ποια δύναμη στο πλευρό του θα μπορέσει ο λαός να βάλει εμπόδια σε όλα αυτά τα σχέδια, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με στρατηγούς είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν με τον αγώνα τους προϋποθέσεις αντεπίθεσης, παλεύοντας ενάντια στο ίδιο το σύστημα που γεννάει φτώχεια για τους πολλούς και τεράστια κέρδη σε μια χούφτα μεγαλοκαρχαρίες.

Αυτή η δύναμη είναι μόνο το ΚΚΕ!

Διεκδικούμε:

-- Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.

-- Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.

-- Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

-- Να καταργηθούν όλα τα διόδια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στη λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα(2020-02-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν να απομυζούν το λαϊκό εισόδημα τα διόδια(2015-04-10 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται πανάκριβα και ηλεκτρονικά διόδια(2010-12-12 00:00:00.0)
Χρυσοφόρα χιλιόμετρα για το κεφάλαιο(2007-04-01 00:00:00.0)
Ερώτηση για τους οδικούς άξονες(1998-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ