Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων με «συμβάσεις εμπιστευτικότητας»

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα», με την αξίωση να υπογράψουν «σύμβαση εμπιστευτικότητας», καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που καλούνται οι εργαζόμενοι να υπογράψουν αναφέρεται πως αναγνωρίζουν «ότι η τήρηση της εμπιστευτικότητας και της εχεμύθειας (...) αποτελεί υποχρέωσή μου», ενώ προβλέπεται πως στην περίπτωση παραβίασης των όρων της η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις με υπαιτιότητα των εργαζομένων.

Οπως υπενθυμίζει ο Σύνδεσμος, ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει η εταιρεία τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ οι νέες «συμβάσεις εμπιστευτικότητας» έρχονται λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο για το νέο ωράριο που ανακοίνωσε η εργοδοσία, με κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ. Οσο για το στόχο των «συμβάσεων» που έρχονται και επανέρχονται, επισημαίνει, δεν είναι άλλος από την προσπάθεια της εταιρείας να «κλείσει το στόμα» των εργαζομένων και να εμποδίσει την επαφή τους με το σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο δουλειάς.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους «να μην "τσιμπήσουν" στο νέο εκφοβισμό και ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά να εμπιστευτούν και να συσπειρωθούν στο σωματείο».

Στο μεταξύ, η Γενική Συνέλευση του σωματείου την περασμένη Κυριακή συζήτησε συνολικότερα για την επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του νησιού. Οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν ιδιαίτερα το ρόλο της περιφερειακής αρχής Ιονίων Νήσων, που ως «μακρύ χέρι» της κεντρικής διοίκησης και των μεγαλοεργοδοτών έχει λάβει από πέρυσι απόφαση που επεκτείνει το ωράριο των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org