Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΑΣ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Η επιχειρησιακή Σύμβαση είναι υπόθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους

Τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης ζητά από το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης».

Μετά από σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων από καταστήματα της επιχείρησης σε Αθήνα και Πειραιά και θέμα τα αιτήματά τους όσον αφορά τους όρους της επιχειρησιακής Σύμβασης, η ΔΑΣ ζητά από τη Διοίκηση του Σωματείου να ορίσει συνελεύσεις ανά χώρο και κατάστημα με σκοπό τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

«Να μην επαναληφθεί για άλλη μια φορά η υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης πίσω από κλειστές πόρτες και ενημέρωση των εργαζομένων από το διαδίκτυο. Μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζόμενους, δεν είναι υπόθεση ενός ΔΣ σωματείου και της εργοδοσίας», τονίζει.

Στη συζήτηση που έγινε στη σύσκεψη αποτυπώθηκαν η απόσταση που χωρίζει τη Διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου από τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων και η δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Σύμβαση και ο εσωτερικός κανονισμός που υπέγραψε το Σωματείο τα προηγούμενα χρόνια έχουν ως κριτήριο «τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης».

Διεκδικούν ΣΣΕ με βάση τις δικές τους ανάγκες

Κοινή απόφαση των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΑΣ είναι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να αγωνιστούν για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση και τη συζήτηση στη σύσκεψη, η ΔΑΣ έχει διαμορφώσει μια σειρά όρους που οι εργαζόμενοι διεκδικούν να περιλαμβάνει η επιχειρησιακή Σύμβαση.

Στην επιχειρησιακή Σύμβαση ζητά να υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, στις κεντρικές αποθήκες, στα τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγών, τεχνικών και συντηρητών, υπάλληλοι γραφείων, λογιστές της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ».

Διεκδικεί: Πλήρες ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο και μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης. Βασικό μεικτό μισθό 920 ευρώ, χωρίς κανένα διαχωρισμό εργαζομένων. Σύστημα κυλιόμενων βαρδιών και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους, με σταθερό τριμηνιαίο πρόγραμμα εργασίας. Καθορισμό ειδικοτήτων και απαγόρευση της ενασχόλησης των εργαζομένων με άλλες ειδικότητες. Παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

Η ΔΑΣ ζητά ακόμα να προβλεφθεί η υποχρέωση της εταιρείας να μετακινεί τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου της πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας τους, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, να εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνησή τους.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι απαιτείται η πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων «για να είναι εφικτή η εφαρμογή όλων των παραπάνω, η μείωση της εντατικοποίησης και η πρόληψη της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org