Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτωπο στα εργοδοτικά σχέδια για εξαήμερη εργασία στις φαρμακαποθήκες

Την προσπάθεια των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών να επιβάλουν εξαήμερη εργασία καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

«Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την "ανάγκη" τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει, απαιτούν - και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλει - δουλειά και το Σάββατο», τονίζει το Συνδικάτο.

Οπως επισημαίνει, νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με εξαήμερες συμβάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο συνεταιρισμό της Θεσσαλονίκης, η δουλειά από Δευτέρα έως και Σάββατο προβλέπεται στις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας. Σύμμαχό τους οι εργοδότες έχουν την αντεργατική νομοθεσία, αλλά και δημοτικές αρχές που τους παρέχουν την άδεια λειτουργίας και για το Σάββατο.

«Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούρασή μας, ανήκει σε εμάς και στις οικογένειές μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να μη λείψουν από τον αγώνα για την «υπογραφή κλαδικής Σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας» και για να βάλουν «φραγμό στην προσπάθεια των εργοδοτών να επιβάλουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ