Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) - Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) προχώρησε χτες η ΕΣΚ Τυφλών, με τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.

Η ΕΣΚ διαμαρτύρεται για τις απαράδεκτες διαδικασίες αποκλεισμού της που ακολουθήθηκαν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, κορύφωση των οποίων ήταν το γεγονός ότι το απερχόμενο ΔΣ της ΕΟΤ αρνήθηκε ακόμη και να θέσει το θέμα νομιμοποίησης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου σε ψηφοφορία! Οπως σημείωσε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΕΣΚ, «η ΕΟΤ και ο ΠΣΤ είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις που διατηρούν στο καταστατικό τους το σύστημα της απλής αναλογικής. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ, για την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη μετατροπή των συλλόγων σε επιχειρήσεις, δεν τα έχουν καταφέρει στο βαθμό που θα ήθελαν έως τώρα».

Η ΕΣΚ διαμηνύει ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της και διεκδικεί: Αμεση σύγκληση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τυφλών το αργότερο μέχρι τέλος Ιούνη με αναγνώριση όλων των ψηφοδελτίων και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση από τον ΠΣΤ και την ΕΟΤ, όπως επί πληρωμή μαθήματα γραφής braille. Εξυγίανση των αναπηρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και απομάκρυνση όλων των επιχειρήσεων, των golden boys και των επιχειρηματιών. Μέλη των οργανώσεων να γίνονται ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες και χρονίως πάσχοντες, όχι «φίλοι» και «φιλάνθρωπες κυρίες». Εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής σε όλες τις οργανώσεις από κάτω μέχρι πάνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ