Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ η πιο καθαρή ψήφος καταδίκης της ΕΕ

Τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την ισχυροποίηση του ΚΚΕ ανέπτυξε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, Κ. Παπαδάκης, στο χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση, τονίζοντας ότι «με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε, πολλαπλασιάζουμε τη φωνή που παλεύει για το δίκιο του λαού, για να δυναμώσουν οι αγώνες του» αλλά και γιατί «το ΚΚΕ αποτελεί το πραγματικό στήριγμα του λαού μας», «ανέδειξε ότι η ΕΕ των μονοπωλίων μόνο χειρότερη, πιο αντιδραστική γίνεται», γιατί «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πιο ξεκάθαρη ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ».

Ο ομιλητής θύμισε τις υποσχέσεις για την «Ευρώπη που αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πόσο κάλπικες αποδείχθηκαν σε μια πραγματικότητα διεύρυνσης της εργολαβικής εργασίας, των mini jobs, της μερικής απασχόλησης, όπου χτυπιούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, απογειώνεται η ανασφάλιστη εργασία, επιστρέφουν συνταξιούχοι στη δουλειά γιατί δεν φτάνει η σύνταξη, ενώ δραστικά περιορίζεται έως και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία.

Σχολίασε το κυβερνητικό επιχείρημα περί «απορροφητικότητας» των ευρωκονδυλίων, αναφέροντας δηκτικά ότι την ίδια περίοδο «η φτώχεια, η μερική απασχόληση απογειώθηκαν», αφού αυτά τα κονδύλια από την άγρια φορολεηλασία των λαών «κατευθύνονται στην ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων».

Σημείωσε ακόμη πως στη γραμμή της ΕΕ που εξειδικεύουν Περιφέρειες και δήμοι, αυτή «του ελάχιστου» για τους πλέον εξαθλιωμένους, είναι που συναντιούνται οι διακηρύξεις περί «στήριξης των αδυνάμων» του ΣΥΡΙΖΑ και «το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους» της ΝΔ, όπως και τα αντίστοιχα... συμπονετικά του ΚΙΝΑΛ.

«Να γιατί σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ μόνο η δράση κομμουνιστών δημάρχων, όπως εδώ στην Πετρούπολη, με το λαό στον αγώνα, αποδεδειγμένα μπορούν να δώσουν ανάσα διεκδικώντας με ισχυρό ΚΚΕ αυτά τα κονδύλια να χρηματοδοτήσουν έργα καίρια για την ανακούφιση και τη στήριξη επειγουσών λαϊκών αναγκών», όπως για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία, τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στη χωματερή της Φυλής, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, από κοντά ΛΑΕ, έως και οι εγκληματίες ναζί της ΧΑ καταπίνουν τη γλώσσα τους για το ρόλο της ΕΕ» και «κάνουν πως δεν βλέπουν απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη που αποκαλύπτονται καραμπινάτες υποθέσεις τύπου Φυλής, περιβαλλοντικών δηλαδή εγκλημάτων που αποτελούν άμεση έκφραση και συνέπεια της πολιτικής τη ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Προσποιούνται τους ανήξερους για την κατάσταση στην Ιταλία με την επέκταση των ΧΥΤΑ, ή στη Γαλλία με τους παγκόσμιους γίγαντες ομίλους της ανακύκλωσης που επέκτειναν τους ΧΥΤΑ για τα οικιακά απόβλητα στο λάκκο ενός ακόμα λειτουργικού λατομείου στο Μονπελιέ, ακριβώς όπως σχεδιάζουν τώρα εδώ στην Πετρούπολη με το λατομείο Μουσαμά, προκαλώντας μόλυνση της υγείας των κατοίκων και των υδάτων. Αλλά ο πετροπουλιώτικος λαός μπορεί με ισχυρό ΚΚΕ, με δήμαρχο και πάλι κομμουνιστή και με την πάλη του, να τους φράξει το δρόμο».

Οι «αρχές» της ΕΕ ήταν και είναι αντιδραστικές

Ο Κ. Παπαδάκης απάντησε και στον ισχυρισμό των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ ότι τάχα αυτή «στράβωσε» στην πορεία. «Οι "αρχές" της πάντοτε ήταν - πάνω απ' όλα - τα κέρδη του κεφαλαίου, ο πάμφθηνος εργάτης και ο αυτοαπασχολούμενος - θύμα των μονοπωλίων. Πάντοτε ήταν ταγμένη στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων», σημείωσε και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση βιάζει την έννοια της «προόδου», κατατάσσοντας την ΕΕ και τις αφεντιές τους στις «δυνάμεις της προόδου»: «Από πού κι ως πού πρόοδος η ΕΕ; Αυτή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, της εδραίωσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, των αλυτρωτισμών και της πυροδότησης του εθνικισμού. Η ΕΕ του ευρωστρατού, των 24 στρατιωτικών αποστολών ανά τον κόσμο, των βομβαρδισμών σε Συρία, Λιβύη κ.α. Η ΕΕ της Μόριας, των 2.000 νεκρών στη Μεσόγειο μόνο πέρυσι; Η ΕΕ του αντικομμουνισμού, των διώξεων και απαγορεύσεων ΚΚ, των καταστροφών μνημείων όπως αυτό του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη από τις πολωνικές αρχές αυτές τις μέρες;», διερωτήθηκε. «Να λοιπόν πώς η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της καλλιεργούν και στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη, για τον οποίο υποκριτικά παριστάνουν ότι "ανησυχούν". Το ΚΚΕ δεν περιορίζεται σε "ανησυχίες" για την άνοδο εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων, αλλά τις πολεμά συστηματικά, διαχρονικά κι ανυποχώρητα εδώ και δεκαετίες», συμπλήρωσε.

Κάλεσε το λαό «στο ψευτοδίλημμα: Μια απ' τα ίδια με ΣΥΡΙΖΑ ή να γυρίσουμε πίσω στα παλιά, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που ο λαός έδιωξε παλιότερα κακήν κακώς» να απαντήσει «με ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, να μπουν εμπόδια σήμερα, να συγκεντρωθούν δυνάμεις, γιατί υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση σε όφελος του λαού, με το λαό στην εξουσία και την οικονομία, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ