Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να καταδικαστούν στην κάλπη οι υπεύθυνοι για το χάλι στην Υγεία

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων συζήτησε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως οι νοσηλευτές στη ΜΕΘ, η οποία λειτουργεί πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας, με τους ίδιους να μην παίρνουν ανάσα, αφού π.χ. ακόμα τους χρωστούν άδειες από το 2018. Αναδείχθηκαν επίσης τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση του νοσοκομείου, που βιώνουν ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια και την εκμετάλλευση, με τον Γ. Πρωτούλη να σημειώνει ότι πρόκειται για απαράδεκτο «δουλεμπορικό» καθεστώς, που τάχα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για «προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς που να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του».

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση εργαζομένων, όπου ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στις διεκδικήσεις, για τις οποίες παλεύουν οι κομμουνιστές, μαζί με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, και προφανώς στο χώρο της Υγείας. Ανέδειξε τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι αποτελούν πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και της ΕΕ η υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση, με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να υλοποιούν αυτές τις κατευθύνεις κατά γράμμα. Θύμισε ότι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τα νοσοκομεία όχι μόνο αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να περιθάλψουν τους εγκαυματίες, οι οποίοι έπρεπε να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα, αλλά ακόμα και οι εκατοντάδες άνθρωποι, που προσέτρεξαν να δώσουν αίμα για να βοηθήσουν την κατάσταση, ουσιαστικά δεν τα κατάφεραν, βλέποντας το σύστημα Υγείας να καταρρέει και να μην μπορεί να οργανώσει ούτε την αιμοδοσία...

Κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, που τα ψηφοδέλτιά του αποτελούνται από ανθρώπους με τους οποίους δίνουν καθημερινά μαζί αγώνες, μέσα από τα σωματεία, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Ετσι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η πάλη για να παρθούν μέτρα ανακούφισης, για να μπουν εμπόδια, να αποσπαστούν κατακτήσεις, θα σταλεί ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της άθλιας κατάστασης στο χώρο της Υγείας.

Στη συγκέντρωση παρέμβαση έκανε η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, που μίλησε για τον παιδικό σταθμό του νοσοκομείου, μια δομή που αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και φτιάχτηκε μετά από αγώνες που έδωσαν. Σημείωσε ότι σήμερα επιδιώκεται το ξήλωμά του, και σ' αυτό πρωτοστατούν και δημοτικές αρχές της περιοχής, όπως της Κηφισιάς, που αντί να διεκδικήσουν Προσχολική Αγωγή για τα παιδιά της περιοχής, επιχειρούν να «μπαλώσουν» τρύπες, περνώντας τον παιδικό σταθμό του νοσοκομείου στο δήμο. Σημείωσε ότι το σωματείο διεκδικεί όχι απλά να παραμείνει στη δύναμή του ο παιδικός σταθμός, αλλά να αναπτυχθεί κι άλλο, να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας, για να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά τους σε όλες τις βάρδιες, να γίνει δηλαδή οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμα κινδύνου για τις τεράστιες ελλείψεις ενώ διογκώνονται οι ανάγκες(2021-03-09 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην αποψίλωση των ΜΕΘ για μη Covid ασθενείς(2021-02-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στην πολυδιάσπαση του κλάδου των νοσηλευτών(2020-05-22 00:00:00.0)
Μια γροθιά υγειονομικοί - ασθενείς - εργαζόμενοι - φορείς σε όλη την Αττική(2020-04-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου(2013-08-10 00:00:00.0)
Πλήγμα για κατοίκους και εργαζόμενους η κατάργησή του(2013-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ