Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Ο δρόμος του κάθε λαού, μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία

Αποσπάσματα απ' την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή εκδήλωση στην Πετρούπολη

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω από την Πετρούπολη, την πόλη των αγωνιστικών παραδόσεων αλλά και την πόλη των σύγχρονων διεκδικήσεων του λαού μας, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, στους άνεργους, στους ανθρώπους του μόχθου, που ζουν εδώ στις εργατικές λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Το κάλεσμά μας είναι κάλεσμα συμπόρευσης, στις καθημερινές μάχες. Για το μεροκάματο, στους τόπους δουλειάς. Για τη μόρφωση των παιδιών μας. Για την Υγεία, την Πρόνοια που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας. Για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Για να ζούμε σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Γιατί εμείς δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε όλα όσα έχασε ο λαός μας στα χρόνια της κρίσης.

Γιατί εμείς θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε, όλα όσα μπορούμε να έχουμε, για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

(...)

Ολοι τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, θέλουν την επομένη των εκλογών, να έχουν λυμένα τα χέρια και στους δήμους και στις Περιφέρειες και στο επίπεδο της κυβέρνησης, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια, για να υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία.


Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια. Μπορούμε να τους καθυστερήσουμε. Μπορούμε να διεκδικήσουμε επείγοντα μέτρα για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας που στενάζει. Μπορούμε να ανοίξουμε τον ελπιδοφόρο δρόμο για τον λαό, που οδηγεί τον ίδιο τον λαό στην εξουσία. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις Περιφέρειες, εκεί όπου εξειδικεύουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Με τους νέους φόρους που σχεδιάζουν. Με τους πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη από 500 ευρώ. Με την ανταποδοτικότητα. Με την παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Με τις ιδιωτικοποιήσεις που όλοι έχουν στα προγράμματά τους.

Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον λαό, αυτοί για το κεφάλαιο

Στην Πετρούπολη, τόσα χρόνια στη διοίκηση του δήμου τούς εμποδίζουμε να περνάνε ατόφια την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής διοίκησης, της κυβέρνησης, να τσακίζουν κι άλλο τη ζωή του λαού. Διεκδικούμε και το παραμικρό που μπορεί να ανακουφίσει τον λαό, από την ασφυξία των αντιλαϊκών μέτρων. Γιατί στο επίκεντρο της προσοχής μας ήταν, είναι και παραμένουν οι ανάγκες του λαού, των παιδιών του και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που κάνουν χρυσές δουλειές με τους δημάρχους σε ρόλο μεσάζοντα.

Στους δήμους της Πετρούπολης, της Πάτρας, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου, της Ικαρίας, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στον λαό. Και μπορούμε να πούμε ότι: Ναι, σ' αυτές τις δύσκολες, ασφυκτικές για τον λαό συνθήκες κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Αξιοποιήσαμε κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε, έστω και λίγο, να ελαφρύνει την ασφυκτική ζωή της λαϊκής οικογένειας. Και σ' αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε και στην Πετρούπολη.


Γιατί εμείς, μπορεί να είμαστε Δημοτική Διοίκηση, είμαστε όμως ταυτόχρονα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αντιπολίτευση στην κεντρική κρατική διοίκηση, στην Περιφέρεια. Για αυτό και προωθούμε με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Είμαστε αντιπολίτευση σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν αντιπολίτευση απέναντι σε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μπορούμε σήμερα με σιγουριά να πούμε πως ουσιαστικές διαφορές ανάμεσά τους δεν υπάρχουν. Γιατί και οι δύο αντιμετωπίζουν τους δήμους ως εργαλεία για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες. Τα ίδια προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης.

Μέσα στο ίδιο ασφυκτικό πλαίσιο, έπρεπε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στον δήμο αλλά και συνολικά των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, των νέων παιδιών που ζουν σ' αυτήν την πόλη.

Κι ας αφήσουν τις κουτοπονηριές τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τις δυσκολίες που έχουμε εμείς στη διοίκηση του δήμου, τις ίδιες έχουν κι αυτοί στην κυβέρνηση και πως και οι δύο κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Τους απαντάμε λοιπόν:

Ναι, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εργατική τάξη, τον λαό.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τους δήμους μέχρι τα υπουργεία, κάνουν ό,τι μπορούν για το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, τα κέρδη του. Και αν περισσέψει κανένα ξεροκόμματο, το πετάνε στη φτωχολογιά. Το βαφτίζουν «κοινωνικά δίκαιο» και θέλουν να τους πούμε κι ευχαριστώ από πάνω!

Για το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του κόβουν από τους δήμους κονδύλια, για να τα δίνουν ως επιδοτήσεις στους μεγάλους ομίλους για τις επενδύσεις τους. Εξαναγκάζουν τους δήμους να λειτουργούν σαν φορομπηχτικός - φοροεισπρακτικός μηχανισμός με διεύρυνση της ανταποδοτικότητας.

Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου βιάζονται να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες των δήμων και μαζί να προχωρά η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, να πληθαίνουν τα εργατικά «ατυχήματα» στους δήμους.

Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι δήμοι και οι Περιφέρειες δεν υλοποιούν αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης. Γιατί η ΕΕ - που όλοι τους την αποθεώνουν - επειδή ακριβώς δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά στυγνή για τους λαούς καπιταλιστική ένωση, δεν θεωρεί επιλέξιμα τα έργα προστασίας της ζωής του λαού. Αφού αυτά δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη διοίκηση του δήμου είναι γιατί απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - όπως πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - οι οποίες με την πολιτική τους σε όλα τα επίπεδα υπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που τσακίζει την εργατική τάξη, τον λαό.

Και σε όσους καλοπροαίρετα ακόμα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάνει ό,τι μπορεί για τον λαό, τους λέμε με κάθε ειλικρίνεια:

Εχει περάσει καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, προσπαθούσε να πατήσει σε δύο βάρκες. Τώρα πατάει μόνο στη βάρκα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που επιτίθενται στον λαό.

Με τίτλο «Προοδευτική συμμαχία» το νέο επεισόδιο εξαπάτησης του λαού

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή κάνει ό,τι μπορεί για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γράφει καινούργια επεισόδια στο σίριαλ της εξαπάτησης του λαού μαζί με τα προηγούμενα που προβάλλονται σε επανάληψη.

Από το επεισόδιο της δήθεν «εξόδου από τα μνημόνια» και της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία τάχα διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το νέο επεισόδιο της εξαπάτησης του λαού έχει τίτλο: «Προοδευτική συμμαχία».

Η νέα συμμαχία του κ. Τσίπρα είναι τόσο «προοδευτική» που τους πιάνει όλους:

Από κυβερνητικά στελέχη των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ που δεν ακολούθησαν τον Καμμένο για να μείνουν καθισμένοι στις υπουργικές τους καρέκλες, από ολιγάρχες που δήθεν δεν επέλεξαν την τάξη τους, αλλά την καρικατούρα μιας αριστεράς της δήθεν προόδου, πάλι της τάξης τους όμως. Μέχρι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων του βαθέος ΠΑΣΟΚ και τους διάφορους γυρολόγους της πολιτικής, της παρακμής, της διαφθοράς και των σκανδάλων και της μεγάλης ιδέας «κάπου να βολευτούμε», για να ρουφάνε τον ιδρώτα του λαού μας.

Σ' αυτήν εδώ την πόλη, την Πετρούπολη, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, ο εργατικός - λαϊκός κόσμος που ζει εδώ, ξέρει όμως τι σημαίνει πρόοδος, γιατί έχει ζήσει τι σημαίνει αγωνίζομαι για να φτιάξω σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα. Ξέρει τι σημαίνει διεκδικώ, δεν κάνω πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Ξέρει τι σημαίνει παλεύω για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στον παιδικό σταθμό, να μπορούν να αθληθούν, να ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Εχει ζήσει τι σημαίνει αγώνας για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, αγώνας για να ανοίξει ο δρόμος προς κάτι καλύτερο. Και αν τον ρωτήσεις, μπορεί να σου πει ότι πρόοδος τελικά είναι τα νέα παιδιά να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της συντήρησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Και εμείς ρωτάμε όλους όσοι νιώθουν προοδευτικοί, αριστεροί:

Είναι πρόοδος ο λαός να είναι δεμένος χειροπόδαρα με ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος;

Ενα χρέος που φόρτωσε στο λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύτηκε την αποπληρωμή του, μέχρι τον «αιώνα τον άπαντα»;

Είναι πρόοδος τα μνημόνια; Που ψήφισε και υλοποίησε όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν μιλάει για την κατάργησή τους πλέον;

Είναι πρόοδος, ο μισθός του εργάτη να καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και όχι με συλλογική διαπραγμάτευση, γιατί αυτό λέει ο νόμος της ΝΔ που τώρα έγινε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πρόοδος η συνταξιοδότηση στα 65 και στα 67; Και μάλιστα με μικρότερη σύνταξη, την οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν πρόλαβε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Είναι πρόοδος η ευελιξία στην αγορά εργασίας, η απλήρωτη μαθητεία, ο «υποκατώτατος» μισθός, με βάση την εμπειρία που προωθεί η ΕΕ, την οποία δεν αμφισβητούν καθόλου ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πρόοδος οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ; Ακόμα και αυτή για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που υπέγραψε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την οποία υπογραφή θα ήθελε να είχε βάλει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του;

Είναι πρόοδος η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο; Οπως έχει συμφωνήσει και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ήθελε κι αυτό επίσης να το υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ;

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσοι στριμώχνονται για να χωρέσουν στο κάδρο της δήθεν προόδου, ο λαός μας ξέρει και μπορεί να καταλάβει πως πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντήρησης.

Γιατί προοδευτικό στην ιστορία των κοινωνιών, της ταξικής πάλης, είναι να μη συμβιβάζεσαι, να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά να παλεύεις να τους αλλάξεις και να τους ανατρέψεις. Μόνο έτσι μεγαλούργησε ο λαός, απέσπασε κατακτήσεις.

Σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων. Είναι η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Δεν στήνουν ανάχωμα, ανοίγουν δρόμο στην ακροδεξιά

Είναι πρόκληση να λέει ο κ. Τσίπρας ότι η δήθεν προοδευτική του συμμαχία «θα υψώσει τείχος στη Χρυσή Αυγή και θα την ξαναστείλει πίσω εκεί που ανήκει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».

Και πώς θα το κάνει, παρακαλώ, αυτό; Μήπως με τις τυχοδιωκτικές, προεκλογικές, δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του βολέματος ημετέρων που φτιάχνει, μπας και κοροϊδέψει πάλι και κρατήσει τον αριστερό κόσμο που απογοήτευσε;

Τι έκανε τόσο καιρό ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για να ξαναγυρίσει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας η Χρυσή Αυγή;

Ξέχασε ότι πριν ξεθάψει τη διαχωριστική γραμμή «πρόοδος - συντήρηση», «νέο - παλιό», είχε κάνει σημαία του το «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», όπου σε αυτό το δήθεν αντιμνημόνιο συγκατοικούσε και με τη Χρυσή Αυγή;

Αλήθεια, τον σκουπιδοτενεκέ είχαν κατά νου οι υπουργοί και οι βουλευτές του, όταν πόζαραν δίπλα στους υπόδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, επίσημα προσκαλεσμένοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στις εκδηλώσεις του;

Οταν η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί και οι δολοφόνοι αυτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι, κοιμούνται στα σπίτια τους, όταν τα θύματά τους βρίσκονται δύο μέτρα κάτω από το χώμα;

Είναι πρόκληση να λέει υποκριτικά ο κ. Τσίπρας ότι «είναι κρίσιμο όσο ποτέ να βάλουμε ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς»!!!

Ετσι θα βάλει ανάχωμα στην ακροδεξιά; Εδώ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουρουμπλής, φωτογραφήθηκε με τον φασίστα Αμβρόσιο για να μαζέψει ψήφους.

Ανάχωμα στην ακροδεξιά βάζεις όταν αποθεώνεις τον «διαβολικά καλό» ακροδεξιό Τραμπ;

Οταν υπογράφεις ΝΑΤΟικές συμφωνίες με σπέρματα αλυτρωτισμού, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών; Οταν σηκώνεις τη σημαία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα Βαλκάνια;

Ανάχωμα στην ακροδεξιά βάζεις όταν συνεχίζεις να κοροϊδεύεις τον λαό ότι η ΕΕ αγνόησε τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας;

Οταν όλοι ξέρουν ότι η ΕΕ έχει ως αρχή τη θεωρία των «δύο άκρων», την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό;

Πραγματικό ανάχωμα στην ακροδεξιά, στο φασισμό δεν μπορούν να βάλουν πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και κυβερνήσεις της εξουσίας του κεφαλαίου. Αντίθετα, της ανοίγουν το δρόμο ακόμα περισσότερο, γιατί υπηρετούν το ίδιο το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.

Το ίδιο έγινε και στην Ιταλία, όταν ο Ρέντσι άνοιξε το δρόμο για να περάσει ο Σαλβίνι, όπως παλιότερα ο Ντ' Αλέμα άνοιξε το δρόμο στον Μπερλουσκόνι. Το ίδιο έγινε και με τις περιβόητες δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις της Ρούσεφ και του Λούλα στη Βραζιλία, που έστρωσαν το έδαφος να πατήσει ο φασίστας Μπολσονάρο.

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ' την τρίτη θέση, για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα, δηλαδή τα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.

ΝΑΙ στο ΚΚΕ το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ

Μπροστά στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στήνουν τις παγίδες τους, βάζουν τα διλήμματά τους, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της ΕΕ.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την ψήφο του λαού, για να υπάρξει δήθεν ως ανάχωμα απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η δε ΝΔ θέλει πρωτιά - αβάντα για τις βουλευτικές, γι' αυτό ξανασερβίρει τη λογική της «χαμένης ψήφου». Παλιά τους τέχνη κόσκινο οι εκβιασμοί και τα διλήμματα.

Ομως ο λαός μας, πίσω από τους εκβιασμούς και τα διλήμματα, βλέπει ότι η ΕΕ με τα «απάνεμα λιμάνια» είναι η ΕΕ των ανέργων, των φτωχών, των εγκλωβισμένων προσφύγων. Είναι η ΕΕ των πολέμων. Κι αυτή η ΕΕ, η καπιταλιστική ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, δεν άλλαξε επειδή κυβέρνηση στην Ελλάδα έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδίζουν, στο δρόμο υπεράσπισης του κεφαλαίου, είτε διαλέγουν την «αριστερή» είτε διαλέγουν τη «δεξιά λωρίδα»...

Μόνο που ο δρόμος του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία, για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία.

Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, γιατί το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ.

Το πιο δυνατό ΟΧΙ σ' αυτή την ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως και σε κάθε τέτοια συμμαχία η οποία δίνει τις κατευθύνσεις, με βάση φυσικά ό,τι συμφέρει, ό,τι έχουν ανάγκη τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, στον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, στο αντεργατικό - αντιλαϊκό της περιεχόμενο μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org