Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος γύρος αντιπαράθεσης με αφορμή τις δηλώσεις Αθανασίου

Νέο γύρο δικομματικής αντιπαράθεσης προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, στην ΕΡΤ, πως «η παθητική δωροδοκία έχει κριθεί με σειρά αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων ότι ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού και συνεπώς υπόκειται σε αυτή την αποσβεστική προθεσμία».

Οπως είπε, «αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να το κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια». «Δεν θα την έπαιρνε κάποιος τη μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιαδήποτε περίπτωση», συνέχισε. Είναι στα καθήκοντα ή επ' ευκαιρία των καθηκόντων του; ρωτήθηκε. «Είναι στα καθήκοντά του», απάντησε.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΝΔ με ανακοίνωση επιτέθηκε κατά της ΕΡΤ μιλώντας για κατάντια δίχως προηγούμενο, για «χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της ΝΔ».

Ο ίδιος ο Αθανασίου με δήλωσή του μιλά για μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου και απομόνωση φράσης του «ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι».

Στο μεταξύ, χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», ερμηνεύοντας προηγούμενες δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, υποστήριξε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στοχεύουν στην παραγραφή. Αντιδρώντας ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε χτες για θλίψη και σύγχυση που διακατέχουν το ΣΥΡΙΖΑ από την κατάρρευση της σκευωρίας «Novartis». Πρόσθεσε ότι «ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί, δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση».

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, μίλησε χτες για προβοκατόρικο δημοσίευμα. Πρόσθεσε ότι μετά την κατάρρευση των «γεφυρών» και τον εκφυλισμό της προσπάθειας για δημιουργία «προοδευτικού μετώπου», ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να επαναφέρει την υπόθεση της «Novartis», ώστε με ανυπόστατες κατηγορίες και μεθοδεύσεις να πλήξουν το ΚΙΝΑΛ.

Για όλα τα παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών, εν μέσω δικαστικών εξελίξεων στο σκάνδαλο "Novartis". Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών. Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη "Novartis", με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφτηκαν οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης(2022-09-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2020-05-20 00:00:00.0)
Με εκφυλισμό και άσφαιρα πυρά επισκιάζουν την ουσία της υπόθεσης(2019-10-30 00:00:00.0)
Αγιογραφίες(2018-03-29 00:00:00.0)
Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση(2018-02-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ