Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
Νέα επεισόδια στην προεκλογική σκανδαλολογία

Τη σκανδαλολογία ανασύρουν κυβέρνηση και ΝΔ, όσο πλησιάζει η κάλπη και προκειμένου να συντηρούν το κάλπικο δίπολο και να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, την ταύτιση στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα.

Τα τελευταία 24ωρα η δίωξη σε βάρος ταμείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και «ο βίος και η πολιτεία» του Μ. Πετσίτη, φίλου και συνεργάτη υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Θυμίζουμε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν ταμίες στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε βάρος στελεχών τραπεζών. Η παραγγελία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία είναι και η αρμόδια για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων για την περιβόητη υπόθεση των δανείων που φέρονται να χορηγήθηκαν στα μεγάλα κόμματα την περίοδο 2000 - 2011.

Λόγος γίνεται για 115 άτομα που ελέγχονται με ενδείξεις ενοχής. Τα δάνεια, που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, φέρονται να χορηγήθηκαν σε κόμματα με εγγύηση κάθε φορά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τις οικονομικές ενισχύσεις. Η υπόθεση αρχικά είχε μπει στο αρχείο, ωστόσο ανασύρθηκε για νέα διερεύνηση.

Για «θαλασσοδάνεια» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να πει συγγνώμη και «μετά να εξηγήσει πώς και πότε θα επιστρέψει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών». Η ΝΔ έκανε λόγο για κυβερνητική παράσταση αφού ναυάγησε η υπόθεση «Νοvartis», που «αποδείχθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», ενώ το ΠΑΣΟΚ μίλησε για αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών.

Για την υπόθεση Πετσίτη ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος προσπάθησε για μια ακόμα φορά να αποστασιοποιηθεί και να διαχωρίσει την κυβέρνηση από τον άλλοτε στενό συνεργάτη υπουργών και στελεχών της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ