Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης από αγωνιστές της ζωής

Τους 42 υποψήφιους του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στη χτεσινή εκδήλωση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας.

Ανθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το δρόμο προς ένα καλύτερο, φωτεινό αύριο.

Γυναίκες και άντρες που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε μέσα από τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας.

Είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι και από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς.

Ανάμεσά τους επίσης καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης. Στο πάνελ οι Κ. Παπαδάκης, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Λ. Νικολάου και Σ. Ζαριανόπουλος
Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης. Στο πάνελ οι Κ. Παπαδάκης, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Λ. Νικολάου και Σ. Ζαριανόπουλος
Ανθρωποι όλων των ηλικιών.

Το 24% των υποψηφίων είναι έως 39 χρόνων.

Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων.

Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων.

Το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Ανάμεσά τους είναι και ο σημερινός ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης. Ο δεύτερος εκλεγμένος ευρωβουλευτής μας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αυτή τη φορά δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, θα δώσει τη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ως υποψήφιος δήμαρχος. Και του ευχόμαστε και από εδώ καλή επιτυχία!

Το ψηφοδέλτιο

Σας τους παρουσιάζω και τους 42 υποψήφιους με αλφαβητική σειρά, όπως θα είναι και στο ψηφοδέλτιο:

1. Αγγέλου Γιάννης. Συνταγματάρχης ε.α., κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από βρετανικό πανεπιστήμιο και το Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων.

2. Αμπατιέλος Νίκος. Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

3. Ανδρουλιδάκης Μανόλης. Γνωστός και αγαπημένος συνθέτης και κιθαρίστας.

4. Αράπη - Καραγιάννη Βίκη. Φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στην Αττική, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

5. Βάγκος Γιάννης. Αγρότης από τη Λιβαδειά, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους αγροτικούς αγώνες και το μπλόκο του Κάστρου.

6. Βασιλειάδης Σάββας. Από το Ηράκλειο Κρήτης. Τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

7. Βιτάλης Δημήτρης. Χημικός μηχανικός. Αυτοαπασχολούμενος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

8. Γαβαλά Μαρία. Δικηγόρος από τη Λάρισα. Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

9. Γρηγοριάδου Αννα. Μετανάστρια στη Γερμανία, από το 2008 ζει και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο. Είναι διδάκτωρ Περιβαλλοντολογίας του Πολυτεχνείου του Ααχεν.

10. Διγενή Σεμίνα. Πολύ γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας, δημοσιογράφος με μεγάλη πορεία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και γενικότερα του πολιτισμού.

11. Ελευθεριάδου Ρούλα. Γεννημένη στην πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς πρόσφυγες. Είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας. Πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών».

12. Εξαρχος Νίκος. Οικοδόμος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

13. Καπέτη Θεανώ. Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

14. Καφαντάρη Λίλα. Ηθοποιός, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πρώην βουλευτής. Εκλεγμένη επί σειρά ετών στη διοίκηση της ΠΟΘΑ.

15. Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ. Αρχιτέκτων μηχανικός, από τις Σάπες Ροδόπης. Μέλος της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών/Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης.

16. Κλάδης Διονύσης. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου.

17. Κολιζέρας Θανάσης. Μηχανικός σε βιομηχανία. Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Αργολίδας και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων.

18. Κουζιάκη Τίνα. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Ηταν μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας. Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

19. Κουμπούρης Δήμος. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

20. Λιονής Γρηγόρης. Μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ. Δραστηριοποιείται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

21. Μαρούδας Ρίζος. Αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

22. Μαστρολέων Δέσποινα. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ. Μέλος του Τομεακού Γραφείου Πειραιά του ΚΚΕ.

23. Μιχαήλ Μιχάλης. Ανθυποπυραγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο για τα δικαιώματα των πυροσβεστών.

24. Μουσταφά Αχμέτ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς μετανάστες από την Αίγυπτο. Εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

25. Νικολάου - Αλαβάνος Λευτέρης. Χημικός. Μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ενωσης Ελλήνων Χημικών. Δραστηριοποιείται επίσης στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης».

26. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

27. Παναγιωτάρα Νατάσσα. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας από το 2008.

28. Παπαδάκης Κώστας. Ευρωβουλευτής. Κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

29. Παπαδόπουλος Μάκης. Μηχανολόγος μηχανικός. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

30. Πομάσκι Γκεόργκι. Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, με πολλά χρυσά και αργυρά μετάλλια στο ενεργητικό του.

31. Ράζου Λουίζα. Τεχνολόγος μηχανικός. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.

32. Ρέτζιου Αφροδίτη. Επιμελήτρια Ψυχιατρικής στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

33. Σκαλούμπακα Χριστίνα. Δικηγόρος. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

34. Σοφικίτης Μιχάλης. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του ταξίαρχου ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής Στρατονομίας του ΓΕΣ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για τη Εθνική Αμυνα.

35. Σπαρτινός Δημήτρης. Πανεπιστημιακός στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

36. Σταθόπουλος Δημήτρης. Συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων.

37. Στολτίδης Λεωνίδας. Μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Εχει διατελέσει από το 2014 έως το 2018 Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

38. Ταβουλάρη Γιώτα. Φαρμακοποιός. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

39. Τασιούλας Γιάννης. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

40. Τζίμας Θανάσης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

41. Τσιουπρά Κωνσταντίνα. Αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

42. Χαλιού Εφη. Εργαζόμενη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Νομού Αττικής.

Ολοι και όλες στη μάχη με νέες, με πολλές επιτυχίες. Καλή δύναμη σε όλους και όλες!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ