Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ο γνήσιος πατριωτισμός του ΚΚΕ κριτήριο για κάθε δημοκράτη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Κυρίες και κύριοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Σε συζητήσεις που κάνουμε με γνωστούς, φίλους και συναδέλφους, αρκετοί είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα μπροστά, άλλοι προβληματίζονται. Απαντάμε λοιπόν σ' αυτούς - και γενικά σε όλους - ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, γιατί:

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην εκατοντάχρονη πορεία του που έχει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες του λαού με καθαρή, πατριωτική και αταλάντευτη φωνή, που την ψήφο μας θα τη μετατρέψει σε δυνατή πίεση προς τα αστικά κέντρα αποφάσεων προς όφελος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και θα αποτελέσει το ανάχωμα στη λαιμαργία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ από την αρχή, ανοιχτά και ξεκάθαρα, πρόταξε τη λαϊκή απαίτηση «καμία θυσία για την πλουτοκρατία». Το 1992 καταψήφισε τη Συνθήκη του Μαάστριχτ, το μνημόνιο των μνημονίων. Αποκάλυψε τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ, που είναι ο μηχανισμός υλοποίησης των μονοπωλιακών κεφαλαίων, γι' αυτό καταδικάζει και μάχεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα. Μία ένωση εκμεταλλευτών με περίπου 27.000.000 ανέργους, της αυξανόμενης φτώχειας, των μνημονίων διαρκείας, των τρομονόμων, της αντικομμουνιστικής υστερίας, των πολέμων και της προσφυγιάς.

Το ΚΚΕ υπήρξε το μόνο κόμμα στη χώρα μας που με συνέπεια κατήγγειλε την ίδρυση του ΝΑΤΟ και παλεύει για τη διάλυσή του. Με συνεχείς αγώνες ανέδειξε τους κινδύνους που έχει η ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ορθωσε το ανάστημά του στη μετατροπή της χώρας μας σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Το ίδιο έκανε και για τη συμμετοχή μας στις λυκοσυμμαχίες - δολοφόνους όπως είναι οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Απαιτεί και αγωνίζεται για την άμεση αποδέσμευσή μας από τους πολεμικούς - εγκληματικούς αυτούς σχεδιασμούς, για να μη ματώσει ο λαός μας και να διαφυλαχθεί η πραγματική ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή μας.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε κάθε καλοπροαίρετο, δημοκράτη και πατριώτη συνάδελφό μας από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τους καλούμε χωρίς ενδοιασμούς να ψηφίσουν παντού ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό ως κόμμα, όπως φανερώνουν οι αγώνες του, αντιστάθηκε απέναντι σε κατακτητές και δικτάτορες, με ειλικρινή και γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να τσακίσουμε πολιτικά τους ψευτοπατριώτες της ναζιστικής - φασιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, της εφεδρείας του συστήματος, γιατί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Γι' αυτά και πολλά ακόμη, ψηφίζουμε όλοι ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία και να οργανώσουμε τη λαϊκή - εργατική συσπείρωση ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, την πάλη για την ανατροπή του. Τιμή και ευθύνη. Ευχαριστώ πολύ. Δυνατές μάχες!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ