Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2019 - αριθ. φύλλου: 13219

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω! Συνέδριο εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών

Συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο στη Ρόδο, ενάντια στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να στήσει «συνέδριο» με προαποφασισμένη σύνθεση και αποτέλεσμα


ΣΕΛ.  12   -   13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η εκδήλωση - συγκέντρωση για τα 20 χρόνια μαχητικής δράσης

Στην Καισαριανή στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ


ΣΕΛ.  13

«Μεντεσές» επιχειρηματικών συμφερόντων και επικίνδυνων ΝΑΤΟικών σχεδίων

ΚΚΕ: Τα συμφέροντα των δύο λαών θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών, των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

  • Η επίσκεψη Τσίπρα στη Β. Μακεδονία, συνοδεία επιχειρηματιών, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ' τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα. Αυτούς που δεν συμφέρει, είναι τους δύο λαούς.
  • Η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας είναι ΝΑΤΟική υποχρέωση, που καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια της περιοχής. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟικής επιθετικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει «μεντεσές» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιδού η Ρόδος...

Οι εργατικές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο στη Ρόδο, εκεί όπου η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιχειρεί ξανά να στήσει ένα συνέδριο με νόθους και εργοδότες, αποτελούν κλιμάκωση της μάχης που δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, για να μη νομιμοποιηθούν οι άθλιες μεθοδεύσεις εργοδοσίας και εργατοπατέρων. Αντικειμενικά, αναπόσπαστο μέρος αυτής της μάχης αποτελεί και η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το μεσοδιάστημα από την προηγούμενη απόπειρα της συνδικαλιστικής μαφίας να στήσει συνέδριο με τέτοιους όρους στην Καλαμάτα, μέχρι σήμερα, είναι από μόνο του αποκαλυπτικό...

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, «όργωσαν» τους χώρους δουλειάς, με περιοδείες και συσκέψεις για την ενημέρωση των εργαζομένων, οργάνωσαν τη μεγάλη εργατική συγκέντρωση την περασμένη βδομάδα στο Πεδίον του Αρεως, με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Την ίδια ώρα, οι εργατοπατέρες, αφού δεν βρίσκουν στήριξη ούτε σε ένα χώρο δουλειάς, απευθύνθηκαν εκεί που ξέρουν: Στην κυβέρνηση και τα κόμματα των μνημονίων, ζητώντας ένταση της κρατικής καταστολής, καθώς και στις οργανώσεις του διεθνούς εργατοπατερισμού... Ετσι είναι, ο καθένας απευθύνεται εκεί από όπου αντλεί τη δύναμή του: Στους εργαζόμενους ή στους αντιπάλους τους!

Τα ίδια κάνουν και στη Ρόδο, όπου αύριο θα επιχειρήσουν ξανά να νομιμοποιήσουν τους δεκάδες αντιπροσώπους - μαϊμού, πολλοί από τους οποίους είναι οι ίδιοι εργοδότες! Για να το πετύχουν αυτό, επιχειρούν να μετατρέψουν σε απόρθητο φρούριο το πολυτελές ξενοδοχείο όπου προγραμματίζεται να γίνει το συνέδριο, με τη διεύθυνση να απαγορεύει την είσοδο σε συνδικαλιστές της ΔΑΣ, εκλεγμένα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν στη λίστα που παρέδωσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ! Δείχνουν και μ' αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις τους να πάνε σε συνέδριο με προαποφασισμένη σύνθεση και αποτέλεσμα.

Σε βοήθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου) έσπευσαν και μια σειρά από αστικά ΜΜΕ και άλλα προπαγανδιστικά επιτελεία, επιχειρώντας να συσκοτίσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της σύγκρουσης.

Παρουσιάζουν ως «διαπαραταξιακή διαμάχη» και ως «καβγά για τις καρέκλες» τη μάχη ενάντια στα όργια νοθείας των εργατοπατέρων και την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα, τη μάχη ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις, στόχος των οποίων είναι να ενισχυθεί παραπέρα η συνδικαλιστική μαφία που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο των εργαζομένων για να προχωρά όσο γίνεται πιο απρόσκοπτα η αντεργατική επίθεση για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η πάλη όλου του προηγούμενου διαστήματος απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, η οποία κλιμακώνεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο, βάζει στο επίκεντρο τα συνδικάτα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι: Συνδικάτα εργατών, ανεξάρτητα από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους της. Συνδικάτα μαζικά, ζωντανά, οργανωτές της πάλης, με ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στη ζωή και στη δράση τους, όχι μηχανισμούς εκλογομαγειρέματος, χωρίς καμία συλλογική λειτουργία, με αποκλειστικό σκοπό να αναπαράγουν τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες. Συνδικάτα με γραμμή πάλης που βάζει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, που δεν υποτάσσει τα συμφέροντά τους στα συμφέροντα του κεφαλαίου, στην απάτη του «κοινωνικού εταιρισμού».

Με εφόδιο τη σημαντική πείρα αυτού του διαστήματος, με παρακαταθήκη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ανάγκη να μη νομιμοποιηθεί η απροσχημάτιστη παρέμβαση των ίδιων των εργοδοτών στα συνδικάτα, το σίγουρο είναι ότι αυτή η μάχη θα συνεχιστεί και μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Μέσα από την ίδια την πείρα των 20 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ αποτυπώνεται η σημασία της διαπάλης ανάμεσα στις δύο γραμμές στο εργατικό κίνημα, αναδεικνύεται ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την άνοδο της ταξικής πάλης.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2019
Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα
  • Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρέθηκαν χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
  • Περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές από τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  7   -   9


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Κωδικοποίηση» και θωράκιση της μνημονιακής νομοθεσίας

ΣΕΛ.  6
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Βήμα έκφρασης και συζήτησης για χιλιάδες μαθητές

ΣΕΛ.  16
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ
Κριτήριο ψήφου η ανάγκη για πραγματικά ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ