Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Παρέμβαση ενάντια σε απολύσεις και τρομοκρατία

Παρέμβαση στην εταιρεία «Rainbow Waters» έκαναν χτες το πρωί η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής, καταγγέλλοντας απολύσεις, επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών έχει ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας.

«Οι απολύσεις τώρα συνοδεύονται με απειλές, εκβιασμούς και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων που μπήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, για να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ενώ καταγγέλλει «απειλές και μπραβιλίκια» από χρυσαυγίτες - γνωστά μαντρόσκυλα των αφεντικών.

Η Ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο καλούν όλα τα σωματεία να καταγγείλουν την επίθεση και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και εχθροί τους». Ανακοινώσεις - καταγγελίες έχουν εκδώσει τα Σωματεία Εργαζομένων σε «ΕΒΓΑ», «ΦΑΓΕ», «TASTY FOODS», «Αθηναϊκή Ζυθοποιία Αθήνας», το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Τύπου - Χάρτου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org