Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Σήμερα το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο

Στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους

Από το προηγούμενο συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη

INTIME NEWS

Από το προηγούμενο συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη
Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, οργανώνει σήμερα Πέμπτη η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων και άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης έχουν υιοθετήσει πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, που στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης κατέθεσαν την πρότασή τους σε όλα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, αποφάσεις για στάσεις εργασίας έχουν πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΠΟΠΟΚΠ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Ηλιούπολης, Περάματος, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΑΒ), Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης» και «Νίκος Πλουμπίδης». Επίσης, οι ΕΛΜΕ Λήμνου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, προκήρυξε 24ωρη απεργία και δρομολογεί λεωφορεία, που ξεκίνησαν τα ξημερώματα για την Αθήνα.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα οργανώνουν σήμερα πρωτοβάθμια σωματεία της Λάρισας, στις 2 μ.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Το κάλεσμα απευθύνουν το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών και η Ενωση Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ