Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΠΑΜΕ

Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να ενισχύσουν το πραγματικό αποκούμπι τους, τον οργανωτή της πάλης τους.

Σε ανακοίνωσή του για την Εξόρμηση, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Τον Απρίλη του 2019 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Από τότε δεν υπήρξε μικρός ή μεγάλος αγώνας στον οποίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούν το ΠΑΜΕ να μην ήταν μπροστά, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στη συνέχιση της αντεργατικής επιδρομής που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, μέσα από παρεμβάσεις του, το ΠΑΜΕ ανέπτυξε δεσμούς με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ενισχύοντας τη δράση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς, σε συνοικίες και εργατογειτονιές, στηρίζοντας χιλιάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Ολα αυτά τα χρόνια το κεφάλαιο του ΠΑΜΕ ήταν και παραμένουν οι θέσεις του και η δράση του. Ούτε είχε ούτε έχει άλλους πόρους, πέρα από την οικονομική του ενίσχυση από συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους που το στήριξαν και το στηρίζουν. Σε αντίθεση με τους εργοδότες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που "ταΐζονται" με εκατομμύρια ευρώ από όλους τους κρατικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς».

Η Οικονομική Εξόρμηση, τονίζει το ΠΑΜΕ, «θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα, θα δώσει ένα ακόμα γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής. Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης».

Και προσθέτει: «Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που είναι στη γραμμή του ΠΑΜΕ θα διακινήσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς κάρτες ενίσχυσης των 2 και των 5 ευρώ, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ξεδιπλώσουμε τον αγώνα πιο οργανωμένοι και από καλύτερες θέσεις.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, κάθε σωματείο και συνδικαλιστή που αναγνωρίζει την 20ετή προσφορά του στην ανάπτυξη αγώνων με πλαίσιο που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να απευθυνθούν πλατιά σε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και οικονομικά τη συνέχεια που πρέπει να έχει στη δράση του το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας να ενισχύσει μαζικά τη δύναμη εκείνη, το αποκούμπι της, το ΠΑΜΕ, που είναι ο οργανωτής της πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα που ζει, που δίνει ελπίδα και προοπτική για το μέλλον της εργατικής τάξης. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι για μας μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org