Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Αριστερό άλλοθι» στο μαύρο μέτωπο...

Τη στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που με μεγάλη προθυμία έσπευσαν να πάρουν τη θέση τους στο μαύρο μέτωπο των εργοδοτικών συνδικαλιστών ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος της ΛΑΕ, Γ. Κανέλλης, είναι ο εμπνευστής ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναπαράγοντας τις αισχρές κατηγορίες ενάντια στο ΠΑΜΕ και κάνοντας λόγο για «τραμπούκους» που «διαλύουν συνέδρια»... Την επίμαχη ανακοίνωση φέρεται να υπογράφουν ο «Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων», τα σωματεία των Ελαιοχρωματιστών και των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ούτε καν συνεδρίασαν τα ΔΣ των σωματείων που υπογράφουν».

«Το στέλεχος της ΛΑΕ, κατά τα άλλα "αριστερός", αντί να καταδικάσει τη νοθεία που εξελίσσεται μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με την επιβολή νόθων αντιπροσώπων, την προσπάθεια της εργοδοσίας να έχει φυσική παρουσία μέσα στο Συνέδριο, τις δυνάμεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν τα πάντα ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Αυτή είναι η κατρακύλα της ΛΑΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που συνδιοικεί τόσα χρόνια με τη ΝΔ στο ΕΚ Καλαμάτας. Στηρίζει το σχέδιο εργοδοσίας - μηχανισμών για αλλοίωση των συσχετισμών, με στόχο η ΓΣΕΕ να παραμείνει στήριγμα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων. Μάλιστα, παίρνει και συγκεκριμένο καταμερισμό, δίνοντας "αριστερό άλλοθι"».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στα μέλη των σωματείων που φέρεται να συνυπογράφουν την απαράδεκτη ανακοίνωση, να δώσουν μαζικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ώστε «όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε "Εξω οι νόθοι και η εργοδοσία!".


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org