Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την επαίσχυντη συμφωνία επέβαλαν ΝΑΤΟ - ΕΕ με πλασιέ τον ΣΥΡΙΖΑ

Τους κινδύνους από την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες ιδιαίτερα των πολιτικών ομάδων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πρασίνων και της λεγόμενης Ομάδας της Αριστεράς (GUE) που πρότειναν μέχρι και Νόμπελ Ειρήνης για τους Τσίπρα και Ζάεφ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Οι πολιτικές ομάδες Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και GUE, προτείνουν Νόμπελ Ειρήνης για τους Τσίπρα και Ζάεφ για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι πρόκληση. Χαρακτηρίζουν "ιστορικό επίτευγμα", μια συμφωνία που επέβαλε το ΝΑΤΟ με πλασιέ τον ΣΥΡΙΖΑ, την ευρω-ΝΑΤΟική δήθεν "αριστερά".

Που ενισχύει το ΝΑΤΟ στα ματωμένα και διαλυμένα από τις επεμβάσεις του Βαλκάνια, καλλιεργεί αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς, με "διαίρει και βασίλευε", βάζει σε κινδύνους τους λαούς. Που αναγορεύει σε εγγυητή ειρήνης και ασφάλειας το ΝΑΤΟ. Οι λαοί το θυμούνται μόνο για πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς και αλλαγές συνόρων.

Αυτοί που στήνουν κάλπικα "προοδευτικά μέτωπα" κατά δεξιάς - ακροδεξιάς παίρνουν συγχαρητήρια από αυτούς, τους Τραμπ, Μέρκελ, ΝΑΤΟ, Ερντογάν, τον Αυστριακό ακροδεξιό Κουρτς, τον αντιδραστικότατο Μακρόν. Ξεπλένουν τον ιμπεριαλισμό.

Ο πατριάρχης του ιταλικού καπιταλισμού, ο ιδιοκτήτης της ΦΙΑΤ Ανιέλι, δικαιώνεται. Ελεγε: "Η Αριστερά κάποιες φορές κάνει καλύτερα τη δουλειά από τη Δεξιά. Με τέτοια Αριστερά, τι να την κάνεις τη Δεξιά"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλωνίζει τη Βαλκανική για τις μπίζνες του κεφαλαίου(30/3/2019)
Γιγαντοπανό στην Ακρόπολη ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ(25/1/2019)
Ο κ. Τσίπρας ο καλύτερος υπηρέτης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που υπηρετεί η συμφωνία(12/1/2019)
Απονεμήθηκε σε Κονγκολέζο γυναικολόγο και 25χρονη Ιρακινή γιαζίντι(6/10/2018)
Προσήλωση στην «ανάγκη διαφύλαξης» των ευρωατλαντικών σχεδίων(2/10/2018)
Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και δείχνει ως «εγγυητή ασφάλειας» το ΝΑΤΟ(18/7/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org