Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χυδαίος αντικομμουνισμός και προσπάθεια συμψηφισμού

Αυτήν την περίοδο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται η διαδικασία των αναγνωστέων με τα έγγραφα του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Οι υπερασπιστές του Ν. Μιχαλολιάκου, αφού προσκόμισαν την ιδρυτική δήλωση του 1983, τα διάφορα εκλογικά αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, τις ομιλίες τους στη Βουλή κ.λπ. για να «πείσουν» ότι πρόκειται για «πολιτικό κόμμα» και όχι για εγκληματική οργάνωση, επιδόθηκαν για ακόμη μια φορά στον χυδαίο αντικομμουνισμό και την προσπάθεια συμψηφισμού της εγκληματικής δράσης της με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Την τιμητική του είχαν πρωτίστως, για ακόμη μια φορά, στην παρουσίαση των εγγράφων, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετανάστες, αντιφασίστες, σωματεία, στέκια, τις δηλώσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών ότι «κουμάντο θα κάνει η Χρυσή Αυγή», οι υπερασπιστές του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας τη γνωστή λογική με τον αστυνόμο και το μπουζούκι κατέφυγαν σε γελοιότητες. Ενδεικτικά, προσπάθησαν να συμψηφίσουν τις πεζοπορίες μελών του ΚΚΕ σε μέρη που συνδέονται με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος από σχετικά ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», με την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Ρουπακιά, στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις στον ποταμό Νέδα με όπλα και εκπαίδευση αντίστοιχη των ειδικών δυνάμεων του στρατού. Επιδίωξαν να δημιουργήσουν αστείους συνειρμούς με καταθέσεις εγγράφων τύπου «ο Δ. Κουτσούμπας παραδίδει το όπλο του Ν. Μπελογιάννη στο Μουσείο Ν. Μπελογιάννη» για να πουν μετά ότι «το ΚΚΕ πήρε πίσω το όπλο του Ν. Μπελογιάννη από την Αμαλιάδα»(!)..

Στην προσπάθεια, μάλιστα, διάχυσης της εγκληματικής ευθύνης «διεθνώς» μέχρι και έγγραφα που δείχνουν βουλευτές από το Χονγκ - Κονγκ να επιδίδονται και σε...μαξιλαροπόλεμο επιστράτευσαν με τίτλο «Μπουνιές και ξύλο στα Κοινοβούλια - Βουλευτές σε κατάσταση αμόκ έρχονται στα χέρια....».

Ερωτήματα, ωστόσο, προκάλεσε η στάση του δικαστηρίου που ανέχτηκε την ανάγνωση τέτοιων άσχετων με το κατηγορητήριο εγγράφων.

Σε σχετική δήλωσή της στο δικαστήριο, η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέφερε:

«Οι κατηγορούμενοι έχουν βεβαίως το δικαίωμα να προσκομίζουν στο Δικαστήριο κάθε έγγραφο που θεωρούν ότι συμβάλλει στην υπεράσπισή τους, αρκεί όμως να αφορά τα αποδεικτέα θέματα της δίκης.

Στην προκειμένη δίκη, κατηγορούμενη είναι η Χρυσή Αυγή και όχι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ούτε φυσικά άλλα κόμματα, οργανώσεις και φορείς, ούτε οποιοσδήποτε τρίτος.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, με το πλήθος των συγκεκριμένων εγγράφων που προσκομίζει, επιδιώκει, για μιαν ακόμη φορά, να εξομοιώσει την οργανωμένη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τους αγώνες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και ευρύτερα του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να αποδώσει παρόμοια με την δική της αξιόποινη συμπεριφορά σε άλλα κόμματα, οργανώσεις και φορείς, με τη λογική του συμψηφισμού και της διάχυσης της εγκληματικής ευθύνης σε όλη την κοινωνία, προκειμένου να επιτύχει την ήπια καταδίκη της.

Η επιδίωξη αυτή, που δεν αφορά αποδεικτέα θέματα της δίκης, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη, υποδηλώνει την ένδεια υπερασπιστικών ισχυρισμών και συμβάλλει και αυτή - παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κατηγορούμενων στελεχών της - στην καθυστέρηση της δίκης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα συνοπτικό χρονικό της δίκης(2020-10-03 00:00:00.0)
Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής(2019-12-19 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την επίθεση στο «Συνεργείο»(2019-05-10 00:00:00.0)
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αλληλένδετος με τη ναζιστική ιδεολογία της(2019-04-05 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η προσπάθεια κωλυσιεργίας από τους κατηγορούμενους(2018-11-03 00:00:00.0)
Αναβολή δίκης χρυσαυγιτών(2018-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ