Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απέρριψε το αίτημα συζήτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ταμειακά διαθέσιμα

Απορρίφθηκε χτες από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το αίτημα συζήτησης που είχε θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να εξαναγκάσει δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμά τους.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπενθύμισε πως το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και πέρυσι, με την κυβέρνηση να επανέρχεται και να «απαιτεί αυτά που ...δεν υπάρχουν από δήμους και Περιφέρειες να κατατεθούν στην ΤτΕ για να τα αξιοποιήσει για τους λόγους που θέλει, δηλαδή για να δείξει ότι έχει μαξιλάρι και να δώσει τη δυνατότητα να γίνονται δανεισμοί από το μεγάλο κεφάλαιο με καλύτερους όρους, γι' αυτούς ενδιαφέρεται». Κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτήν την απόφαση και τη διοίκηση της Περιφέρειας, να ενημερώσει πού βρίσκονται διαθέσιμά της.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει ότι το να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα «ήταν από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους δανειστές και "έσκιζε τα μνημόνια". Σήμερα πια, και αφού οι "δανειστές" εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας", προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους δήμους και τις Περιφέρειες να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα, ζητά να συνεισφέρουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφαλείας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν».

  • Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ως προ ημερήσιας διάταξης η «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτό για την έλλειψη υποδομών διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού Μυλοποτάμου του δήμου Κυθήρων, η διοίκηση της Περιφέρειας το παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρπάζουν ξανά τα αποθεματικά δημόσιων φορέων, δήμων και περιφερειών(2019-01-29 00:00:00.0)
Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες(2017-02-16 00:00:00.0)
«Δε θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας»(2015-06-13 00:00:00.0)
Οι επιπτώσεις στο λαό από τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων(2015-04-22 00:00:00.0)
Αρπάζουν και το ρευστό των Ταμείων(2015-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ