Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η καλύτερη απάντηση

Η ενίσχυση των μπλόκων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, το στήσιμο νέων σε όλη τη χώρα, το κύμα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, δίνουν την καλύτερη απάντηση στις τρομοκρατικές διώξεις σε βάρος εκπροσώπων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Δίνουν την καλύτερη απάντηση στη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς «με το καλημέρα», με αυταρχισμό, συκοφαντίες και υποκίνηση του περιβόητου «κοινωνικού αυτοματισμού».

Είναι προκλητικές οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών - τις οποίες επανέλαβε και χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - που κάνουν τους ανήξερους για τις διώξεις. Το ίδιο ανήξερη το έπαιζε η κυβέρνηση και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, όταν τα χημικά και οι βόμβες κρότου - λάμψης έπεφταν στο ψαχνό, τραυματίζοντας διαδηλωτές.

Τα ίδια λένε κάθε φορά που αξιοποιούν το μηχανισμό του αστικού κράτους, είτε με δικαστικές αποφάσεις είτε εξαπολύοντας τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Οσες φιέστες κι αν στήσει για να μοστράρει το τάχα φιλεργατικό προφίλ της, όπως έκανε πρόσφατα και με τον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι η απογείωση της αντιλαϊκής επίθεσης πηγαίνει πάντα πακέτο με την απογείωση του αυταρχισμού.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε και χτες προκλητικά ότι «ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης μάς προβληματίζει μεν, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν είναι θεσμικά σωστό να επέμβουμε στις αποφάσεις και τις κινήσεις της».

Είναι όμως η... «προβληματισμένη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που διατήρησε άθικτο όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι προκάτοχοί της, με βάση το οποίο στήνονται «αγροτοδικεία» όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής της, σε όλη τη χώρα, μοιράζοντας κατηγορίες και ποινές για να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά...

Είναι η ίδια κυβέρνηση που πάνω στην ανεξάντλητη αντεργατική νομοθεσία, με βάση την οποία 9 στις 10 απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, πρόσθεσε την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, για το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος...

Η κυβέρνηση που εμφανίζεται να συμβουλεύει τους αγρότες να μη διεκδικούν τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους, «για να μην προκαλέσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό», είναι η ίδια που τον καλλιεργεί - ακριβώς για να βρει έδαφος να πατήσει ο αυταρχισμός - αναπαράγοντας τα γνωστά «μαζί τα φάγαμε», με κυβερνητικούς βουλευτές να φτάνουν στο σημείο να λένε ότι οι αγρότες έδεναν τα σκυλιά τους με λουκάνικα και είχαν για «εθνικό ποτό» το παλαιωμένο ουίσκι...

Πολύ περισσότερο, στο ίδιο μήκος κύματος συκοφάντησης των αγώνων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, παρουσιάζει ως «μαξιμαλιστικά» και αναντίστοιχα με τα «δημοσιονομικά περιθώρια» τα αιτήματα που προβάλλουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στον αγώνα τους για να μπορέσουν να μείνουν στην αγροτική παραγωγή εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές εισόδημα για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η ίδια κυβέρνηση που συκοφαντεί ως «μαξιμαλιστικές» αυτές τις διεκδικήσεις είναι βέβαια αυτή που σπεύδει να χωρέσει μέσα στα «δημοσιονομικά περιθώρια» όλες τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, για την εγγύηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες έστειλαν ήδη ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην εντεινόμενη επιχείρηση συκοφάντησης και αυταρχισμού: Μάταια κοπιάζει η κυβέρνηση να τους τρομοκρατήσει. Η αγωνιζόμενη αγροτιά, που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να κάνει πίσω, απαντά με ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στη μάχη.

Ο αγώνας τους, όπως και κάθε αγώνας που στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης από τα μονοπώλια, είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Γι' αυτό και πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο η έμπρακτη αλληλεγγύη!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ