Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Εντείνεται η ισραηλινή προκλητικότητα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

«Ρουτίνα» τείνουν να γίνουν το τελευταίο διάστημα οι επιδρομές των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ φουντώνουν η προκλητικότητα και η βία των κατοχικών αρχών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης.

Το Σάββατο, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ξανά τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας υλικές ζημιές σε κτίρια και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό της περιοχής. Νωρίτερα, την Παρασκευή, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ξαναχτύπησαν με αληθινά πυρά από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας δεκάδες Παλαιστίνιους που διαδηλώνουν από τον περασμένο Μάρτη για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν αρχικά μία 43χρονη μητέρα. Από τους περίπου 40 Παλαιστίνιους που τραυμάτισαν ήταν και ένας 14χρονος, που εξέπνευσε το πρωί της Δευτέρας μετά από διήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Γάζας...

Στο μεταξύ, χτες ανέβηκε και η ένταση κοντά στο τέμενος αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν ένας Ισραηλινός αστυνομικός απαίτησε να εισέλθει στο χώρο για να διενεργήσει «έλεγχο ρουτίνας», φορώντας το εβραϊκό καλπάκι (γνωστό ως κιπά) που θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο. Δεκάδες Μουσουλμάνοι προσκυνητές αντέδρασαν έντονα και ήρθαν στα χέρια με τις ισραηλινές δυνάμεις, όταν εκείνες επέλεξαν να κλείσουν την πρόσβαση προς το τέμενος. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο διευθυντής του τεμένους, που τραυματίστηκε ελαφρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ