Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απελευθερωθούν τα στελέχη του ΚΚ Σουαζιλάνδης

Από τη δράση του ΚΚ Σουαζιλάνδης, που απαιτεί να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις στην πολιτική δράση
Από τη δράση του ΚΚ Σουαζιλάνδης, που απαιτεί να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις στην πολιτική δράση
Την άμεση απελευθέρωση στελεχών του ΚΚ Σουαζιλάνδης που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «αντίσταση κατά της αρχής» ζητά το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη του Αναπληρωτή Προέδρου, Mcolisi Ngcamphalala και του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Njabulo Dlamini, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σουαζιλάνδης.

Τα δύο στελέχη του ΚΚ Σουαζιλάνδης συνελήφθησαν από τον κατασταλτικό μηχανισμό στις 11 Γενάρη, στην πόλη Manzini της Σουαζιλάνδης, καθώς βρίσκονταν καθ' οδόν για να λάβουν μέρος σε συνεδρίαση της Εθνικής Ενωσης Καθηγητών της οποίας είναι μέλη, για τον προγραμματισμό της δράσης του σωματείου. Εναντίον των δυο στελεχών του ΚΚ Σουαζιλάνδης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "παρακώλυση της δουλειάς της αστυνομίας" και για "αντίσταση κατά της αρχής".

Το ΚΚ Σουαζιλάνδης καταγγέλλει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη του καθεστώτος Μσουάτι ενάντια στο ΚΚ Σουαζιλάνδης και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Το καθεστώς Μσουάτι είναι το τελευταίο καθεστώς απόλυτης μοναρχίας στην Υποσαχάρια Αφρική: Τα πολιτικά κόμματα είναι απαγορευμένα, υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στη δράση των συνδικάτων, το 70% του λαού της χώρας επιβιώνει με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα, ενώ το 38% ζει στην απόλυτη εξαθλίωση.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη σύλληψη των στελεχών του ΚΚ Σουαζιλάνδης, απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους καθώς και την απρόσκοπτη δράση των συνδικάτων, των πολιτικών κομμάτων και του ΚΚ Σουαζιλάνδης».

  • Η Σουαζιλάνδη έχει απολυταρχία, ένα μικρό κράτος της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη, με έκταση 17.363 τ.χλμ. και πληθυσμό περίπου 1,4 εκατομμύρια.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org