Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιπλέον σπίθες έντασης

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Νεκρός είναι ο ηγέτης του στρατιωτικού σκέλους της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Κχάλεντ αλ Ντάχντουχ σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του εξερράγη σε δρόμο της πόλης της Γάζας, χτες το πρωί. Παλαιστινιακές, ανεπίσημες, πηγές υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε από ισραηλινή ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στο γεγονός (είθισται να αναφέρονται σαφώς οι «δολοφονίες ακριβείας»). Αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής δεν έκαναν δηλώσεις, ενώ εκπρόσωπος της «Τζιχάντ» απείλησε με «επιθέσεις εκδίκησης».

Λίγο αργότερα, Ισραηλινός έποικος σκοτώθηκε από παλαιστινιακά πυρά έξω από τον εποικισμό Μιγκνταλίμ, στη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης. Την ευθύνη ανέλαβαν οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα», δηλώνοντας ότι εκδικούνται για τα 3 μέλη τους που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, την περασμένη βδομάδα.

Τα ξημερώματα, παλαιστινιακή ρουκέτα προσγειώθηκε στο νότιο Ισραήλ. Ακολούθησαν πυρά του ισραηλινού πυροβολικού στη «νεκρή ζώνη». Η «Χαμάς» κατήγγειλε, χτες, ότι οι δύο βουλευτές της που εξελέγησαν στην Ιερουσαλήμ συνελήφθησαν στην Ιερή Πόλη, ενώ πραγματοποιούσαν επίσκεψη ρουτίνας στο νοσοκομείο Μακασέντ, το κύριο νοσηλευτικό ίδρυμα για Παλαιστινίους στην πόλη. Η ισραηλινή αστυνομία υποστήριξε ότι «επιδίδονταν σε πολιτική δραστηριότητα κάτι που απαγορεύεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ