Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, (...) υπογραμμίζουν την επικαιρότητα του περιεχομένου του φετινού εορτασμού. (...) Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στα κηρύγματα "σταθερότητας", "ειρήνης", "ασφάλειας" με αμερικανοΝΑΤΟική σφραγίδα. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σημαίνουν χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία σε βάρος των λαών, σε όφελος των μονοπωλίων και των επιδιώξεών τους».

Και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, για να απαιτήσουν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η ΕΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου σήμερα Παρασκευή, στις 4.30 μ.μ.

  • Επίσης, η ΑΣΓΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής προσκαλούν τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να παρευρεθούν στην κατάθεση στεφανιών από γονείς στον χώρο του Πολυτεχνείου, σήμερα Παρασκευή, στη 1 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ