Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνο για τους λαούς το ΝΑΤΟικό δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος»

Τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς λόγω της κλιμάκωσης των μονοπωλιακών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΕΕ - ΗΠΑ - Ρωσία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για την «Ευρωπαϊκή ασφάλεια και το μέλλον της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω: «Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσει από τη Συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Δεν πρόκειται για κάποια "αψυχολόγητη" ενέργεια του Τραμπ αλλά για αντανάκλαση του ΝΑΤΟικού δόγματος για το "πρώτο πυρηνικό πλήγμα" και της πρόσφατης Συνόδου του για αναβάθμιση της πυρηνικής στρατηγικής του.

Από την άλλη η Ρωσία απαντά ότι θα αναγκαστεί να στοχοποιήσει με ανταποδοτικά πλήγματα όσες χώρες φιλοξενούν πυρηνικά. Αποδεικνύεται μέχρι πού είναι αποφασισμένος - ακόμα και στον πόλεμο - να φτάσει κάθε ιμπεριαλιστής για τα συμφέροντά του.

Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα, του φίλου του "διαβολικά καλού" Τραμπ, όπως τον αποκαλεί, να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και για τη μεταφορά ειδικών - ακόμα και πυρηνικών - όπλων, όπως στον Αραξο. Η ειρήνη, η ζωή των λαών κινδυνεύουν άμεσα για τα συμφέροντα των μεγάλων. Ο αγώνας τους ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι όρος επιβίωσής τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ