Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής οι δήθεν «ανεξάρτητες αρχές»

Στη συζήτηση για την «ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα εξής:

«Δεν θα μπούμε αναλυτικά στην υπόθεση Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι όμως προκλητικό. Χιλιάδες άνθρωποι, που δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και δάνεια, καταδικάζονται στην Ελλάδα. Καμιά τους υπόθεση δεν φέρατε εδώ, στο "Ναό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας". Για τον Γεωργίου συζητιέται φωτογραφική διάταξη απαλλαγής.

Κόπτεστε για ανεξάρτητες αρχές, π.χ. στατιστικές. Υποκρισία. Με Οδηγίες σας τις μαγειρεύετε, τις κάνετε εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής σας. Αραγε πόσο αντικειμενικό είναι ότι όποιος δουλεύει μισή ώρα τη βδομάδα δεν θεωρείται άνεργος;

Κόπτεστε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ανέκδοτο. Οταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις, ζητάτε νομοθετικές παρεμβάσεις.

Απαιτήσατε και σας το 'δωσε κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακοί νόμοι, για προκαταβολική και αναδρομική για όσους διώχθηκαν ποινική απαλλαγή των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του ΤΑΙΠΕΔ, του Υπερταμείου, για μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας δισεκατομμυρίων σε ιδιώτες.

Το ίδιο και για τα "κουρέματα" τραπεζικών δανείων επιχειρηματικών μεγαθηρίων, όταν κυνηγάτε με πλειστηριασμούς χιλιάδες λαϊκά σπίτια, όταν απαγορεύετε απεργίες.

Δικαιώνετε πάλι το ΚΚΕ: Η δικαιοσύνη σας είναι άγρια ταξική.

Στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος που καταπιέζει τους λαούς.

Επιβάλλεται η ανατροπή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ