Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
«Τα ίδια Παντελάκη μου... » σχετικά με την κάλυψη του ΚΚΕ

Οι διοικήσεις μπορεί να αλλάζουν στην ΕΡΤ, ωστόσο η κρατική ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα και με όσα αναφέρθηκαν χτες στη Βουλή από τα νέα μέλη της διοίκησης, φαίνεται ότι δεν θα πάψει ούτε σε αυτήν την περίπτωση να αποτελεί κυβερνητικό φερέφωνο.

Συγκεκριμένα, χτες ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λ. Κρέτσος, παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γ. Δρόσο, καθώς και τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Λ. Αρβανίτη και Δ. Παπαδημητρίου, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να εκφράσουν γνώμη για το διορισμό τους.

Από τις απαντήσεις που έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ στον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη σχετικά με τα αυτονόητα, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ φάνηκε και το στίγμα.

Ο Μ. Συντυχάκης ρώτησε αν η νέα διοίκηση σκοπεύει να τηρηθεί επιτέλους ο νόμος για την αναλογικότητα στην παρουσίαση των κομμάτων και των θέσεών τους, και συγκεκριμένα για το ΚΚΕ, καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υποεκπροσωπείται. Ακόμα, ρώτησε γιατί προτιμώνται οι εξωτερικές παραγωγές, που είναι καθαρό αλισβερίσι με επιχειρηματικούς ομίλους, παραγκωνίζοντας έτσι και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ζήτησε ακόμη απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν οι απλήρωτες αποδοχές (υπερωρίες, αργίες, ασφαλιστικές εισφορές) των συμβασιούχων, του τεχνικού και εργολαβικού προσωπικού, που τους οφείλονται πριν ακόμα το «μαύρο», αλλά και για το θέμα της αξιολόγησης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «θα αποτελέσει την αφορμή ή το πρόσχημα να κριθούν ικανότατοι εργαζόμενοι με άλλα κριτήρια, πολιτικά, γνωρίζοντας πάντα ότι η ΕΡΤ είναι μαγαζάκι της εκάστοτε κυβέρνησης», προσθέτοντας παράλληλα ότι απαιτούνται βελτιώσεις και στην ενημέρωση και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεν έδωσε καμία απάντηση όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, λέγοντας μόνο ότι «θα μπορούσα να σας μιλήσω με τις ώρες για το τι είναι αντικειμενικό και τι όχι», ακόμα είπε «αν υπάρχει διαπιστευμένος θα το μάθουμε και θα το πούμε και στον κ. Συντυχάκη», ενώ πιο σαφής ήταν όσον αφορά την αξιολόγηση για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι «εγώ είμαι υπέρ της αξιολόγησης, καθαρά και χωρίς πολλές συζητήσεις» και δίνοντας γεύση για το είδος της αξιολόγησης που ετοιμάζεται, αναφέρθηκε στα «ευρωπαϊκά κανάλια» και στις «πολλές μεθόδους» τις οποίες έχουν που «μπορούμε να τις δούμε»....

Να σημειωθεί ότι πιο συγκεκριμένος ήταν όσον αφορά στα παράπονα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ότι δεν προβάλλεται από την ΕΡΤ. «Υπάρχει νόμος ο οποίος δίνει αυτά τα περιθώρια τα οποία δίνει, θα κοιτάξω να δω αν έχουν οι άνθρωποι το χρόνο τους» ανέφερε...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org