Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Πλειοδοτεί στον αντιασφαλιστικό κατήφορο με ... Πινοσέτ

Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα του... Χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ έφτασαν να επικαλούνται στελέχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της πλειοδοσίας τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο μπορεί να συνεχίσει καλύτερα την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σε δήλωσή του στο «News24/7», ανέφερε πως «θα ανατρέψουμε τον νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων, κι από κει και πέρα θα δώσουμε τη δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, από έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική».

Στη συνέχεια, με νεότερες δηλώσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του ως προς τον Χιλιανό δικτάτορα, χωρίς βέβαια να αλλάξει ούτε κεραία στο περιεχόμενό τους, αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν στρατηγική της ΕΕ για να απαλλαγούν το κεφάλαιο και το κράτος του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΚΕ: Η ΝΔ δεν αποτελεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις δηλώσεις Καραγκούνη για το Ασφαλιστικό:

«Η πλειοδοσία της ΝΔ σε αντιλαϊκές προτάσεις, φτάνοντας μάλιστα να μνημονεύει το ασφαλιστικό σύστημα του δικτάτορα Πινοσέτ, το μοντέλο του οποίου αποτελεί στρατηγική της ΕΕ, δείχνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελεί για το λαό απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός καβγάς της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου που ματώνουν το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ