Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΥΒΟΙΑ
Μαζική η εκδήλωση για τη μάχη της Λαμπούσας

Απάντηση στα φασιστοειδή που την περασμένη βδομάδα βεβήλωσαν το μνημείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα και τον νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου, την οποία διοργάνωσαν οι ΚΟ Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ.

Εργαζόμενοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι της περιοχής, με τη μαζική συμμετοχή τους έδωσαν απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου από θρασύδειλα φασιστοειδή μόλις δύο μέρες πριν την εκδήλωση. Απαίτησαν από το δήμο Κύμης - Αλιβερίου να προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του μνημείου, ηλεκτροδότηση και φωτισμό του, όπως και της γύρω περιοχής, ώστε να αναδειχθεί ως ιστορικός χώρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης το «παρών» έδωσε ο Κώστας Δελής, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με το χρονικό της νικηφόρας μάχης του 3ου Τάγματος Νότιας Εύβοιας του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα.

Η πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σοφοκλή Τόγια, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το κάλπικο δίπολο που στήνεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο αφιέρωμα στο πολιτικό και αντάρτικο τραγούδι από τον Βασίλη Φωτιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org