Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ανταγωνίζεται την κυβέρνηση σε ταξίματα στο κεφάλαιο

Τις ανησυχίες του για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και την αποφασιστικότητά του να βάλει πλάτη στις απαιτήσεις του κεφαλαίου επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε σε αναγκαίες παρεμβάσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, πρόσβαση σε χρηματοδότηση κ.λπ. και από αυτήν τη σκοπιά έκανε κριτική στη «λιτότητα» της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε ασφυκτικό το «πλαίσιο των πολύ υψηλών φορολογικών υποχρεώσεων» και αναφέρθηκε στις «επιβαρύνσεις» του ασφαλιστικού συστήματος. Είπε ακόμα ότι «η επιχειρηματικότητα δεν αναγνωρίζεται και δεν χαιρετίζεται ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας» και ότι «καμία πραγματική προσπάθεια απλοποίησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν έχει δρομολογηθεί από αυτήν την κυβέρνηση».

Σε σχέση με το Σκοπιανό εστίασε στην επιχειρηματική διάσταση αναδεικνύοντας «ζητήματα ανταγωνισμού», που έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση και που «εγείρουν και την αμοιβαία καχυποψία η οποία μετατρέπεται τελικά σε εμπόδιο στις διακρατικές και εμπορικές σχέσεις».

Παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι της κυβέρνησης χαρακτήρισε «παροχολογία» τις εξαγγελίες - ψίχουλα που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτήν την κατεύθυνση...».

Αναλύοντας το «αναπτυξιακό σχέδιο» της ΝΔ επανέλαβε τη «μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών», της «φορολογίας στα μερίσματα στο 5%» μέσα σε μια διετία κ.λπ. Επίσης, για το Ασφαλιστικό δεσμεύτηκε ξανά «για μείωση των εισφορών στην κύρια ασφάλιση από το 20% στο 15% (...) κυρίως γιατί μειώνει το κόστος της εργασίας μιας επιχείρησης».

Τέλος, ως δική του «προσωπική δέσμευση» κατέθεσε την «απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα», που θα είναι «η κινητήριος δύναμη ανάπτυξης» μέσα σε ένα πλαίσιο «φιλικό στην επιχειρηματικότητα», χαρακτηρίζοντας «ξεπερασμένες αντιλήψεις» το ότι «τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι στην αντίθετη πλευρά του φράχτη από τα συμφέροντα των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ