Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018 - αριθ. φύλλου: 13076

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Επαναφορά μισθών και συντάξεων γίνεται μόνο με κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό


ΣΕΛ.  4  -  6

Σφίγγουν τη θηλιά των πλειστηριασμών και των εκβιασμών στη λαϊκή οικογένεια

«Μεταμνημονιακή» πρεμιέρα χτες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ ενισχύεται παραπέρα το αντιλαϊκό πλαίσιο για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων

  • Ξεκίνησε χτες ο νέος κύκλος κλιμάκωσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, επιβεβαιώνοντας ότι όλο το μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο είναι εδώ και ενισχύεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 50.000 ακίνητα φέτος και το 2019, ενώ εκτεθειμένα στις τράπεζες και στα «κοράκια» είναι τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών.
  • Παράλληλα, από 15 Σεπτέμβρη ενεργοποιούνται και νέες διατάξεις, που κάνουν πιο ασφυκτικούς για το λαό τους ρυθμούς και το πλαίσιο απομείωσης των «κόκκινων» δανείων, αυξάνοντας τους εκβιασμούς και τις απειλές στις λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη στις τράπεζες.

ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αδίστακτοι

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές και πρέπει να σημάνουν «καμπανάκι» για τον ελληνικό λαό.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη Ρωσία για την «επόμενη μέρα» στη Συρία, η συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις, η εμπλοκή και άλλων δυνάμεων, όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, το Ιράν, είναι μερικές μόνο από τις «ψηφίδες» της επικίνδυνης κλιμάκωσης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μιας νέας ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, με τον κίνδυνο να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα μιας πιο γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.

Πολύ περισσότερο που ενισχύεται το υπόβαθρο και η «καύσιμη ύλη» των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής και το πέρασμα των «διαδρομών» προς την ΕΕ συσσωρεύεται συνεχώς.

Σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι που μπλέκει τον λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπηρετώντας για λογαριασμό της αστικής τάξης με πρωτοφανή ζήλο τον σχεδιασμό ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, σε όλο το «φάσμα».

Είτε αυτό αφορά τα σχέδια για την ευρωατλαντική «ολοκλήρωση» των Βαλκανίων με τις «διευθετήσεις» με ΠΓΔΜ - Αλβανία και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Σερβίας - Κοσσόβου, είτε τη μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης, είτε τη σταθερή παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Ν/Α Μεσόγειο, που ενισχύεται ξανά σε λίγες μέρες, με τη συμμετοχή στην άσκηση «Bright Star 2018», είτε την προσπάθεια να διατηρηθεί η Τουρκία εντός ευρωατλαντικού πλαισίου.

Θυμίζουμε ότι οι αμερικανοΝΑΤΟικές ασκήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο γίνονται στον απόηχο των αμερικανικών προειδοποιήσεων για χτύπημα στη Συρία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Ασαντ, όπως τον περασμένο Απρίλη. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουν και τυχόν απάντηση στην «τελική επίθεση» που σχεδιάζει ο συριακός στρατός, με τη στήριξη κυρίως της Ρωσίας και του Ιράν στην επαρχία Ιντλίμπ. Απ' αυτήν τη σκοπιά, η συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση συνιστά σοβαρή πλευρά της άμεσης ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, που εκθέτουν το λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι δηλώσεις - αποκαλύψεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που επισκέφτηκε την Τρίτη την Ελλάδα, ότι ο Ελληνας ομόλογός του «εξέφρασε ενδιαφέρον για την επέκταση της πρόσβασής μας στις βάσεις τους», ότι «οι Ελληνες, επίσης, ανησυχούν για το τι κάνουν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» και ότι «αν δούμε το χάρτη και τις τρέχουσες επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία αλλά και τις πιθανές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές», μόνο συναγερμό μπορούν να προκαλέσουν σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πραγματικά αδίστακτη και ετοιμάζεται να γράψει νέες σελίδες στην επικίνδυνη εμπλοκή στα αμερικανικά σχέδια, κάνοντας τη χώρα «στόχο» των ανταγωνισμών για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και των σχεδίων τους.

Με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις επόμενες μέρες, το μήνυμα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως και το αίτημα για καμιά εμπλοκή της Ελλάδας, χρειάζεται να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά.


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και δουλειάς

Παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή δεκάδων εργατών γης από τη Νέα Μανωλάδα, οργάνωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας, Οικοδόμων και Φαρμάκου. Κανένα ουσιαστικό μέτρο από την κυβέρνηση, μετά την πυρκαγιά στους καταυλισμούς τους, τον περασμένο Ιούνη.


ΣΕΛ.  15


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Καθοριστική συμβολή στη διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας

ΣΕΛ.  11  -  12
ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Σχέδια για μεγαλύτερη ελληνική εμπλοκή σε αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επισκέφτηκε την Ελλάδα


ΣΕΛ.  7
ΣΥΡΙΑ
Ρωσικοί βομβαρδισμοί ενόψει «τελικής επίθεσης» στο Ιντλίμπ

ΣΕΛ.  8
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ούτε ένα ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ανατ. Αττικής!

Αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΜΠΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αμεση απάντηση στη μεθόδευση να κριθεί παράνομη η απεργία

ΣΕΛ.  12

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ