Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Πλούτος» στην Αθήνα

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστεί σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, όπου τη διασκευή - σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικίτα Μιλιβάγιεβιτς. Η διανομή αποτελείται από μεικτό θίασο Ελλήνων και Σέρβων ηθοποιών.

Η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Θέατρο Πέτρας, τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Ο Χρεμύλος, μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών, επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέροντα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί «το φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια), που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής, αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβάγεβιτς. Σκηνικά: Κένι ΜακΛέλαν. Κοστούμια: Μαρίνα Μεντένικα. Συνθέτης: Αγγελος Τριανταφύλλου. Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου. Χορογράφος: Αμαλία Μπένετ.

Διανομή

Πλούτος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Χρεμύλος: Γιώργος Γάλλος. Καρίων: Μανώλης Μαυροματάκης. Πενία: Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Ασκληπιός: Γιάννης Κότσιφας. Βλεψίδημος: Μάνος Βακούσης κ.ά.

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και στα «Public».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org