Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους διοργανώνονται και φέτος για την πανσέληνο του Αυγούστου. Ο εορτασμός της πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, μέρα της πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου.
Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η συναυλία που θα δώσει ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, την Κυριακή 26 Αυγούστου στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Πρωταγωνιστής θα είναι το πολυτραγουδισμένο φεγγάρι του Αυγούστου. Ο Γιώργος Ανδρέου επιλέγει για την εκδήλωση γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων. Της παράδοσης και του λαϊκού μας τραγουδιού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Γιάννης Κότσιρας και η Κορίνα Λεγάκη.
Συνολικά, σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών), ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.