Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Ορέστης» του ΚΘΒΕ σε θέατρα της Αττικής

Η τραγωδία «Ορέστης»του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, μετά τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου και μια περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται σε θέατρα της Αττικής, από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτέμβρη, λίγο πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και την παρουσίαση στο Βασιλικό Θέατρο, από 13 έως 16 Σεπτέμβρη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Παπάγου την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη και στο Θέατρο Αλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη.

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή που παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρησή του και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία. Ο ερειπωμένος Οίκος των Ατρειδών, οι δεσμοί της αδελφικής αγάπης και της πιστής φιλίας. Ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης, με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους, προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ' έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής...

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου, που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ