Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ειδικές προσφορές για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Με σύνθημα «Πάμε Επίδαυρο», το Εθνικό Θέατρο προσφέρει ειδικά πακέτα που αφορούν στις δύο καλοκαιρινές του παραγωγές οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και πιο συγκεκριμένα για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, που θα ανέβει στις 13 και 14 Ιούλη, και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, που θα ανέβει στις 20 και 21 Ιούλη.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρει:

Τις Παρασκευές 13 και 20 Ιούλη, 500 εισιτήρια στην τιμή των 16 ευρώ για το άνω διάζωμα και 500 εισιτήρια των 26 ευρώ στο κάτω διάζωμα.

Τα Σάββατα 14 και 21 Ιούλη, 600 εισιτήρια στην τιμή των 16 ευρώ για το άνω διάζωμα και 600 εισιτήρια των 26 ευρώ στο κάτω διάζωμα.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Στα πούλμαν θα υπάρχουν θεατρολόγοι οι οποίοι θα κάνουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στο κοινό.

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις...

Ο «Πλούτος», σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλόγεβιτς, είναι μια συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Σερβίας. Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντας μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι, δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό»...

Παίζουν οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Γάλλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Κότσιφας, Μάνος Βακούσης κ.ά.

Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού είναι η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, που θα σκηνοθετήσει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου στην πρώτη του δουλειά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η «Ηλέκτρα», έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: Την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για το φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή μετατοπίζει το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

Παίζουν οι: Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Νίκος Χατζόπουλος.

  • Κρατήσεις εισιτηρίων Δευτέρα - Παρασκευή 8.00 - 16.00, τηλ. 210.5288.178-179 και στο email: grafeiosillogon@n-t.gr. Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται στο κεντρικό ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) από 2 έως και 7 Ιούλη για τον «Πλούτο» και από 2 έως 14 Ιούλη για την «Ηλέκτρα». Ωρες αγοράς εισιτηρίων: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 16.00 και Σάββατο 10.00 - 15.00.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ