Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησαν την Μαρία Παππά

Σε κλίμα συγκίνησης, αντιπροσωπείες από την Τομεακή Επιτροπή Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής, των Κομματικών Οργανώσεων Μπραχαμίου και του παραρτήματος Μπραχαμίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ παρέδωσαν στην Μαρία Παππά τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στους αγώνες του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης.

Η Μαρία Παππά από τα νεανικά της χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος, αγωνίστηκε για την εργατική τάξη και το σοσιαλισμό. Πάλεψε από κάθε μετερίζι, πολέμησε την αστική τάξη και τον οπορτουνισμό. Υπήρξε μαχήτρια του ΔΣΕ με επιτελικό ρόλο, πήρε μέρος σε πολλές μάχες, μεταξύ των οποίων και σ' αυτή στη Φλώρινα. Δύο φορές τραυματίστηκε, τη μία στη Φλώρινα, αλλά και πάλι έδωσε το «παρών» στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Μετά την υποχώρηση στον Γράμμο αγκαλιάστηκε, όπως και χιλιάδες άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες, από τη Σοβιετική Ενωση, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας και τελικά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας.

Παρά τα 93 της χρόνια, η Μαρία Παππά είναι το ζωντανό παράδειγμα για τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, κομμάτι των 100 χρόνων ζωής, δράσης και αγώνων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org