Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση προς τιμήν του ΔΣΕ

Στις 8 μ.μ. στο Μουσείο στη Θεοτόκο Κόνιτσας. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Αυτήν την Κυριακή, 12 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας - Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το οποίο εγκαινίασε τον Αύγουστο του 2017 η ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Τη μέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος, με αναχώρηση στις 10 π.μ. για Αετομηλίτσα και επιστροφή στις 3 μ.μ. Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα για κατασκήνωση στο χώρο του Μουσείου το προηγούμενο βράδυ για όσους θα συμμετάσχουν από πιο μακρινές περιοχές.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στον περίπατο: Από τη Θεοτόκο μέχρι την Αετομηλίτσα (και αντίστροφα) η διαδρομή θα γίνει με IX. Απαραίτητα οι περιπατητές πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, σάκο με νερό - σάντουιτς, μακρύ παντελόνι/φόρμα, διπλό μπλουζάκι, μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια. Η διαδρομή θα γίνει μέσα σε δάσος, δηλαδή σε σκιά, χρειάζεται όμως προσοχή αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης, ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εργασίες στο Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο. Σε μια νέα αίθουσα του Μουσείου αναρτήθηκαν ειδικά ταμπλό με υλικά που αφορούν το σύνολο της δράσης του ΔΣΕ, αναλυτικοί χάρτες για τις μάχες και μεγάλες αεροφωτογραφίες με εντοπισμένα τα σημεία ενδιαφέροντος. Παράλληλα, στον περίβολο του Μνημείου τοποθετήθηκαν οι μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από τα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα.

  • Για την εκδήλωση στη Θεοτόκο θα αναχωρήσει λεωφορείο από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 5 μ.μ.


Από τις εργασίες στο Μουσείο και στο χώρο του Μνημείου
Από τις εργασίες στο Μουσείο και στο χώρο του Μνημείου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 12 Αυγούστου η εκδήλωση προς τιμήν του ΔΣΕ(9/8/2018)
Εκδρομή στο Γράμμο διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ(30/7/2017)
Εκδρομή στον Γράμμο διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ(25/7/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org